Houghton, Michigan

Hemma igen efter tre grymma skid-dagar. Det känns lite konstigt att vara tillbaka och tänka på nåt annat än skidor och wax, haha. Vi var då uppe i Houghton och ajg kan nu lägga till ännu en delstat (Michigan) på min lista. Superfint och mysigt var det i alla fall. I tisdags så bilade vi upp, vi stannade en gång på vägen för att gå se på ett vattenfall, det var coolt men det var alldeles för mycket snö för att man skulle kunna se. Efter det körde vi vidare och efter ungefär en timme eller så stannade vi vid Michigan Techs skidspår. Måste säga att mina nya skidkläder var fenomenala, de funkade utmärkt. Hur som helst, vi körde det värsta spåret jag någonsin sett, först var det nedför i typ 5 min och duktig som jag är lyckas jag ju ramla och komma efter alla. Väl nere i alla fall var det bara att börja klättra, och klättra, och klättra. Jag svär, det tog mig säkrt 20 min att komma upp för jag var så slut och var helt oförberedd. Men jag klarade det och efter det var jag DÖD. Det märktes av när vi kom tillbaka från middagen och klockan var halv åtta och vi måste ställa oss och waxa skidorna. När var det klart, typ halv 11. Jag svär, rummet blev suddigt för mig, haha.

Igår (onsdags) så blev vi indelade i grupper tillsammans med massa andra lag från runt om Wisconsin och Michigan. Jag hamnade i samma grupp som Emma och Erica från mitt lag, och vi hade även Coach Cathrine med oss. Det var kul för det var mycket mer på min nivå, jag kände mig väldigt duktig hela tiden och gjorde bra ifrån mig. Kan ju ha och göra med att vi bara körde på teknik och ingen kondition, haha. Vi hade i alla fall två "pass" eller vad man ska kalla dem, en skate och en classic. En av coacherna för min grupp var ju väldigt... snyggt klädd. Haha, han såg ut som Stig Helmer/hårdrockare/adidas-dyrkare. Haha. Förresten, vi höll till i ett ställe som hette Swedetown, woohoo, ganska coolt!

Och idag så hade vi ett race. Alla deltagare blev indelade i lag om fyra, där två skulle göra classic och två skate. Jag körde på skate. Gissa hur glad jag blev imorse när jag fick höra att banan var samma som vi kört i tisdags. Alltså, nerför och uppför. Men det var riktigt kul! Även fast det bara var på skoj så hade alla på sig sina uniformer(jag lovar, Ahs är gryymt snygga!). Det gick faktiskt mycket bättre för mig än jag trodde att det skulle och det tog väl totalt kanske 15 min. Åhh jag var såå glad när jag var klar men det var sååå kuuuuuul! Efter det blev det lite snöbollskrig och gruppbilder. Jag hoppas att det kommer upp bilder imorgon på facebook, då kan jag visa er den snygga uniformen, haha. Det kommer mer bilder, promise!


                    




too early to be bright

Bläääää! I'm not feeling this right now! Jag kunde inte för allt i världen sova i natt så jag fixade väl 3 timmars sömn eller så. Bra jobbat, nu känner jag mig lite yr och illamående man jag hoppas att det ska vara lugnt. Jag har hur mycket packning som helst, får ta och visa er en bild nån gång, det ser stört ut. Jaja, datorn följer inte med så vi hörs igen på fredag!

ny design

Som ni säkert ser så håller jag på och ändrar desgnen lite nu. Den är inte klar ännu, en ny heather ska jag väl se till att fixa fram också. Men det blir nog efter Houghton.


Day 4- What you ate today

Cinnamon Chex till frukost, skumtomtar, kyckling vingar, varmkorv och tuggummi. Till middag blir det kassler.


packning på g

Hej! Jag har precis kommit hem från en liten shopping tur med Mary Jo. Sportgarderoben behövdes fyllas på igen! Det blev en ny jacka, ett par tigths, övardragsbrallor och en funktions tröja. Så nu borde jag ju vara förberedd inför tre dagars hårdträning tycker man, i alla fall klädmässigt. Jag vet inte riktigt vad jag behöver packa, har en packlista och så, men det känns som hur som helst kommer jag komma dit och ha missat nåt i alla fall. Jaja! Nej, nu bör jag nog återgå till packningen.


påbörjad packning! Och jag har fortfarande inte en väska att packa i!


heading for spring

Åhh vilken bra start på den här dagen! Först hittar jag ett paket från faster-knaster i köket, med massa godis och jättefina armband och sen går jag in på HM's hemsida och *trumvirvel* vårkläderna har kommit!! :D ÅHHHHHH!!!!!

Day 3- My parents

Jag älskar mina föräldrar. Har alltid gjort kommer alltid att göra. De är riktigt coola tycker jag. Min mamma är en av mina bästa vänner och får mig alltid att få bra. Vi är så himla lika, utseende mässigt och personlighet, och jag är väldigt stolt över det. Min pappa är cool, lyssnar på allt från Metallica till Amanda Jensen, han borde också se till att jobba som coach. När vi cyklade runt garnsviken i sommras och jag helst ville bara lägga mig ner och då, ja då lyckas han ändå få mig att fortsätta och se till att orka. Jag saknar dem båda jättemycket och längtar tills jag får se dem igen.


hot tubat

Glad i hågen och blöt i håret sitter jag här. Maja fick med mig på att hänga med Nate och Jared, två killar som kom över till henne. Vi satt mest i hot tuben och badade. Det var riktigt kul! Jag var riktigt tveksam först, men det var verkligen kul och jag är så glad att jag gjorde det. Annars har jag vart och shoppat lite, fast jag hittade ingenting, tycker att alla kläder är jättefula just nu, inklusive mina egna, så ja... problem problem. Imorgon ska jag bege mig till sportaffären för att ladda upp med lite extra sportkläder för lägret på tisdag. Kommer bli grymt. Nu måste jag gå och tömma tvättmaskinen som jag kom på att jag har kläder i! Vi hörs!


Day 2- my first love

Första kärleken, ja, vad kan jag säga. Jag har inte träffat honom ännu så det är inte så mycket att säga. Jag har många förhoppningar och drömmar, men det får ta sin tid om det så ska. Jag är nog lite kär i kärleken.
Tumblr_le0n14wqov1qauhyco1_500_large
 photo: weheartit.com                                                                                              


the amerikan way

Hej!
Hoppas ni alla har haft en riktigt bra julafton, min var helt okej. Det känns verkligen inte som jul, det var liksom nånting som fattades. Imorse begav jag mig utt på skidor för att dekorera en julgran, det var riktigt mysigt, vi sjöng julsånger och skrattade mycket. Allt var perfekt fram tills dess att jag skulle gå (jag gick tidigare än alla andra), vänder om och åker tillbaka och vad händer- Självklart så ramlar jag. Riktigt pinsamt, men det är sånt som händer. Sen framemot lunch tiden så kom det lite gäster hit och åt massa mat. Sen efter det gick vi till kyrkan. Fram emot kvällen fick jag hemlängtan så jag öppnade mina julklappar från Sverige, tack så mycket, jag är jätteglad! Så nu sitter jag och poppar till Daniel Adams Ray. Imorgon ska vi fira med Majas familj och jag kan inte vänta till hon får se sin julklapp. Imorgon ska jag försöka komma ihåg att berätta historien om den, men det går ju inte nu eftersom att jag inte vill avslöja nåt. Nej, nu ska jag bädda ner mig med ett avsnitt av 90210.


Jag, Emma och Jorie imorse


Day 1- Introduce yourself

Amanda Elisabet Tamme. 17 år och 8 månader. Jag kommer från lilla Brottby utanför Stockholm, Sverige. Jag har en 2 föräldrar och en bror som är 15 (herregud vad tiden går snabbt), en liten hund som heter Asta och en häst som heter Karminelle. Just nu bor jag i Ashwaubenon, Green Bay, Wisconsin, USA och går på Ashwaubenon High. Annars är jag en stolt tupp som går Ledarskap och Kommunikation på Marina Läroverket i Danderyd. Det kanske är töntigt, men jag älskar min skola och allt som hör till den. Några av mina bästa vänner har jag lärt känna där och förra året var ett av mina bästa. Jag åker buss till skolan och efter att ha haft 2 minuter att gå i tio år så kan jag säga att jag älskar det, det är något speciellt att ha en stund för sig själv efter en lång dag eller en seg morgon.

Jag brukar sysselsätta mig med att rida, dansa, skratta, vara med människor som jag tycker om skjuta upp mina läxor till sista minuten. Jag kan ju såklart lägga till att jag gillar att spela tennis och åka längdskidor, två sporter som jag har tagit upp här och kämpat hårt med. Jag gillar att shoppa, alldeles för mycket. Kläder för mig är något av det roligaste som finns, det uttrycker självförtroende, kreativitet och mod. Jag är också en riktig bokmal, jag har alltid älskat att läsa, jag blir totalt fast och var jag tvungen att välja slår nog böcker faktiskt tv.

Precis som alla andra har jag mina starka sidor och svaga. Allra bäst trivs jag med mig själv när jag är med vänner som får man att skratta så att jag inte kan sluta. Då är jag som roligast. Jag har ett väldigt positivt sätt att se på saker, en glaset-är-halv-fullt-tjej. Jag är väldigt snäll, och de gånger jag sårar folk grämer jag mig enormt mycket och får koncentrations svårigheter. Jag har kommit fram till att det bästa botet är att be om förlåtelse. Jag tycker för övrigt att jag har riktigt skön humor, välidgt mycket sarkasm och internskämt, och jag är väldigt bra på att bjuda på mig själv. Till mina svaga sidor kan jag säga att jag är väldigt blyg, jag läser ofta in alldeles för mycket när det kommer till att interagera med andra, jag klarar inte riktigt av att vara mig själv om jag inte känner mig totalt bekväm. Jag blir också väldigt lätt sårad, jag har lätt för att få klumpar i magen, men jag vet att de går bort ganska så snabbt. Det är väldigt sällan att jag blir arg dock, vilket jag ibland önskar att jag blev, men för det mesta tycker jag det nog är bra.

Vem är jag? Den frågan fick jag för ungefär 6 månader sen, och då trodde jag att jag visste. Men nu, ja, mycket har ändrats, även om jag fortfarande är samma person. Sanningen är den att jag ställer mig den frågan ofta och jag lyckas väldigt sällan kunna svara. Jag känner mig själv väldigt bra, jag vet mina styrkor och svageheter, men ibland blir jag alldeles förvirrad av mig själv.

About me

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your best friend
Day 07 – A moment
Day 08 – Your siblings
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – 10 things you like
Day 11 – Your day
Day 12 – This week
Day 13 – Whay's in your bag
Day 14 – Christmas wishlist
Day 15 – Favorite blogs
Day 16 – What you wore today
Day 17 – Your room
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – What you wore today
Day 21 – Favorite vacation
Day 22 – This month
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – Your Day
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Där har ni det. En månad med alla möjliga tankar från mitt huvud. Here we go.


God jul!

GOD JUL PÅ ER ALLA! Imorgon kommer ni alla att sitta och kolla på Kalle, äta knäck och skinka öppna paket och mysa. Jag för min del kommer att bege mig ut klockan 9 imorgon bitti och dekorera ett träd längs ett av våra skidspår, tillsammans med the ski team såklart, ska bli riktigt mysigt. Senare kommer det lite gäster och tillsammans ska vi gå till kyrkan där vi även ska möta Lori, Simon och Mitchel. Det blir mysigt, och sen på lördag firar vi ordentligt och går på julfest hemma hos Lynn.

Jag firar julen med att äta lite pepparkakor och njuter av heatlotionen som jag har på ryggen. Det var inte så jobbig träning idag, men jag känner att jag har tagit i med ryggen så mycket. Om det nu är en bra grej eller inte, ja det vet jag inte. Jag är riktigt taggad på träningslägret nu på tisdag, det kommer bli så kul! Jag älskar alla människor, de är så snälla och roliga allihopa så det kommer bli urkul.

Nu blir det middag!


don't hate me because I'm famous!

Nej nu ljuger jag. Men, jag har faktiskt blivit intervjuvad för skoltvn här två gånger, mina arbeten hängs upp i korridorerna och jag har ett foto på mig i korridoren. Imorse när jag och Maja som vanligt gick till gympasalen för att ta bilder för vår yearbook sida så fick vi en smoothie som de gjorde eftersom att vi är där så ofta. Väldans god var den och jag kände mig ganska så viktig när jag gick runt med min smoothie. Här har ni beviset. Det finns även ett självporträtt som hänger i korridoren, men det är inte bra alls och jag skrattar bara varenda gång jag går förbi det.


Konstverk av högsta kvalitet, jag har gjort den gröna skålen till vänster längst ner.

Den gröna och den blå är mina

Med min smoothie!
Jaa ni, det är ju väldans vad jag är viktigt alltså! Hahahahhaha :P


krukor och ljusstakar

Hemma igen. Det blev ingen kamera för min del, någon snål person hade fått för sig att höja priset såhär just innan jul. Kändes ju himla snällt, vart är julkänslan liksom? ;) Men jag lyckades köpa några smycken i alla fall, från en av mina favorit affärer här, i alla fall när det kommer till smycken och accesorarer, Charlotte Russe. Jag köpte även Majas julklapp, ser fram emot att se hennes reaktion, jag är verkligen nöjd! Här kommer några bilder på lite julmys här, blomsterarrangemanget har värdmamma Mary Jo gjort, jättefint, jag är så imponerad! Och "krukan" skålen har jag gjort av keramik, det var en av alla uppgifter vi fick i bild. Jag har också gjort kronan runt ljuset, inte allt för illa pinkat va?






Nu beger jag mig ut på lite kvällsshopping!


Vet ni vad jag älskar med den här kvällen? Jag har jullov!!!!!!! Det är såå skönt! Jag ska snart bege mig ut på en liten shoppingtur med Maja, jag funderar på att gå och köpa en kamera, det har jag tänkt göra ett tag nu. Åkte skidor har jag gjort idag då, jobbigt var det men det gick helt ok. Jag prövade ett par nya skidor för de jag hade funkade inte bra med mina pjäxor och det kändes mycket bättre idag. Nu ska jag sminka mig lite men vi hörs senare! Trallalaaa jul är braaaaa!


20 december

Bloggningen går lite sådär småsporadiskt just nu. Kan inte riktigt skylla på någonting heller, förutom skidåkning så är det inte så mycket annat så händer just nu. Sista rycket i skolan just nu, imorgon är sista dagen och det ska bli väldigt skönt, fast jag kommer vara busy busy. Fredag och lördag ska vi fira jul och sen på måndag åker jag upp till Houghton med skidlaget för ett träningsläger och är borta i tre dagar, förutom det har jag andra läxor att ta hand om och jag vill gärna göra klart dem. Okej, nu måste jag gå och se till att jag får ett bra resultat på mitt psykologi prov imorgon! Wish me luck!


5 månader

Det känns inte särskilt märkvärdigt alltså. 5 månader är en lång tid, men man tappar greppet om tiden efter ett tag, det går inte riktigt att tänka sig hur lång tid det egentligen är. December har gått sjukt snabbt och det kommer nog rulla på i den här takten att tag. Det är så konstigt att tänka, nästa gång det har gått ännu en månad, då är det mindre tid kvar än vad jag redan vart här. Som sagt, konstigt.


Hotmail

Jag vet inte om min hotmail funkar, jag har skickat/svarat på ungefär 6 mejl den här veckan och inte fått svar från nån. Har ni fått era svar? Eller försöker ni visa hur det är när jag inte svarar, haha :P


171210

Blogg.se ville inte funka för mig igår kväll, men nu verkar det fungera som vanligt. Jag ligger och kollar på vampire diaries, har lyckats fastnat igen. Är väldigt glad över att det är helg, och snart lov, vi går till och med onsdag förstår ni. Sen har vi ledigt till den tredje. Känns lite segt med så kort lov, men men.. I helgen ska jag bege mig ut för att köpa underställ och de sista julklapparna sen ska jag städa mitt rum, det är alldeles galet vad stökigt det är just nu. Lite skidåknign blir det också, det är ungefär så som min helg ser ut.


on my way to say thursday but it's wednesday

Såå, ja ni kan nog inse att jag var ganska arg igår kväll. Men som jag sa till farmor, jag är tonåring och idag är jag glad, haha. Och hur kan jag inte vara det när jag fått två paket? Massa julklappar och annat kul, tack för det! :D Just nu fryser jag väldigt mycket, har bäddat ner mig i sängen men det hjälper inte så mycket. Anlednigen till att jag fryser så mycket är att jag har precis kommit hem ifrån skidträning och det på snö! Igår körde vi classic och det var jättekul, trots att jag aldrig gjort det förut förutom i lördags så gick det väldigt bra! Idag var det skate och det var 100 gånger svårare, och inte alls lika kul, men men, det blir nog bra! Övning ger färdighet eller vad man säger! Jag måste tyvärr gå, hur mycket jag skulle vilja sitta här och bertta om mitt liv hela kvällen är jag överröst med läxor!
Och det är jul nästa vecka!! Kan ni fatta? Jag kan det i alla fall inte!

helst vill jag bara skriva massa svordomar som rubrik..

Om igår var världens bästa dag så sög den här stenhårt! High school gör mig så himla arg just nu, jag blir så äckligt förbannad på alla små omogna skitungar som springer runt och beter sig som om de äger allt och alla! De ska föreställa 16 åringar men beter sig som jävla femåringar med alla slags bokstavs kombinationer. Det finns ingen som helst respekt för människor och de är bara så jävla taskiga och extremt motbjudande. Det är blickar, rykten, snack, inställning, intelligens, attityd och allt annats som är fel med de här personerna, seriöst nånting är riktigt fel. De kan väl mest liknas vid är mellanstadiet, men inte fan var det lika elakt. Just nu är jag så arg att jag bävar för att gå och lägga mig, för när jag väl vaknar upp måste jag ju gå tillbaka dit. Riktigt jävla skit förbannad är jag och jag känner för att skriva ett inlägg med bara massa långa fula svordomar, men jag kan spara dem till mig själv.

Jag saknar marina så himla mycket just nu så det är inte sant, normala underbara människor som faktiskt kan föra ett normalt samtal och bete sig vuxet. Om jag inte haft Maja att ventilera alla mina känslor till, ja, då kan man ju fråga sig vart jag hade vart just nu.


normala människor


when I see your face

Så, idag såg jag tydligen jävligt bra ut. Det var i alla fall vad jag fick höra från mina kära vänner, bäst var nog ändå Selestés kommentar; You look really pretty today, who are you getting sexy for? Haha! Jag har haft en väldigt bra dag, skolan var rolig och jag har bara varit glad helt enkelt. Det var riktigt kallt i skolan dock, elementet i ett av mina klassrum hade gått sönder så jag sprang upp och hämtade dunjackan, det var galet kallt! Sen fick den föjla med på sista lektionen också. Nu sitter jag och försöker knåpa i hop en engelska uppsats, om en bok som jag lästa ut för ett tag sen så jag kommer inte ihåg allt för mycket, men det får väl gå på nåt sätt! Psykologi prov har jag imorgon också så det ska jag se till att plugga till, 60 flervals frågor! Imorgon så är det till att åka lite skidor efter skolan, hehe jag är inte bra men det ska nog gå bra! Nu ska jag återgå till engelskan!

I'm running up that hill

Så, min kära blogg har varit på semester nånstans i cyber världen den här veckan, men nu är den tillbaka så nu ska väl att gå tillbaka till det vanliga! Jag för min del har tränat på som vanligt, gråtit, skrattat, frusit, svettats, ätit, hungrat och allt sånt som jag annars gör under en vecka. I torsdag kom den efterlängtade och bävade snön, detta innebar en liten springtur med skidlaget och vi bestämmde oss för att sjunga julsånger för en liten tjej som såg väldigt rädd ut när hon öppnade dörren. Igår var min första dag på skidor och det gick sådär, jag ramlade tre gånger och kände mig ganska så generad. Efter det lyckades jag köpa alla mina sista julklappar, jag har bara Maja kvar och eftersom att hon var med mig får jag ta henne en annan gång. Jag har bästa julklappen till henne, hehe. Just nu sitter jag och fnular på en uppgift som jag ska göra tills imorgon. Det går inte så himla bra. Jag sitter och lyssnar på Taylor Swift och önskar att mitt liv kunde vara som en sång.


Q and A

Tara you asked me if it's harder here in america.
The answer to that is NO. Sure there are classes that are hard, like AP biology och psycholgy, but mostly it's so much easier. Multiple choice questions on every tests or matching. English is not hard for someone coming from Sweden. People tell me all the time, what? Are you an exchange student? You don't have a dialect! Seriosly, the language/school work is the least you should worry about. If you want to do it, just go for it!

Go Pack Go!

Jag är uppe med tuppen för att klara av lite skypning. Om några timmar kommer Lynn och co för att hämt upp mig. Packergame idag!! Det ska bli riktigt kul faktiskt och jag är fett taggad! Green Bay Packers är ju stora grejen här i staden och att gå på en riktig match och se football, det är stort! Det är riktigt kallt ute så Dave och Mary Jo har rotat fram en massa tjocka kläder till mig, så jag kommer väl se ut som en michelin gubbe skulle jag tro.


Jag är såååå bra tralalalaaaa!

Okej, så jag har just skrivit grymmaste psyk-blogginlägget. Såklart ni vill läsa, klicka här ! Nu, ska jag SOVA! WOHOOOOOO!


klockan är tjugo över elva..

...och nu ska jag göra mitt blogginlägg. Bra jobbat, men waxningen tog mycket längre tid än jag trodde och så det är bara att sätta igång. Så med mitt starbucks-mocha ska jag väl klara mig igenom detta.


fredag

Jag sitter och försöker blogga om psykologi, men det går ärligt talat inte så bra. Jag tror inte ni kan förstå hur enormt trött jag verkligen är! Ni vet när man har varit sjuk och sen när man blir frisk så är man totalt utpumpad och slut, ungefär så känner jag mig. På det kan vi lägga att träningen den här veckan har vartit hårdare än förut, så idag har jag bara känt att allt jag vill göra är att sova! Idag så blev jag helt för flummig i korridoren med Maja och Emma, först börjar jag skratta åt mig själv och helt plötsligt börjar jag gråta mitt i allt och det får mig att börja gapskratta helt frenetiskt. Det var en väldigt konstig reaktion kan man väl kalla det. Snart ska jag iväg och waxa skidor, eller åtminstone lära mig. Och största grejen i helgen, jag ska på packergame på söndag! ASCOOLT! Haha, nej men nu ska jag gå, men jag kommer tillbaka!

Jag lever!

Jag är trött, irriterad och jag drunkar i läxor. Så ni får vänta helt enkelt, imorgon är det fredag och jag tror inte nån är gladare än mig! Vi hörs!


skottlossning

Jag vet inte hur många av er som hört om skottlossningen och gisslandramat som var igår? Det var en kille som tagit hela Marinette High School och alla elever som gisslan. Det slutade i alla fall med att killen sköt sig själv, jag tror det var i benet eller så och idag så avled han. Usch jag tycker det är jättesorgligt. Det är verkligen tur att ingen av eleverna kom till skada, men samtidigt är det så himla hemskt att vissa människor mår så pass dåligt att de tar till såna här medel. Det är tragiskt.

RSS 2.0