Framme!

Äntligen är jag hos min värdfamilj! Men jag är inte på topphumör måste jag ju erkänna då. Började med att jag somnade i tio minuter igår kl. 01.00 och sen mådde jag så jävla dåligt när jag skulle upp, trodde på riktigt att jag skulle spy, jag kunde inte ens prata! Jag gick ut och satt och störtböla ett tag, sen fick jag hjälp av Bella med min väska och det och då kändes det bättre. Men det var så sorgligt att lämna camp! Jag kunde inte sluta gråta, det gick bara inte. Hittade i alla fall Renée som åkte samma buss som jag, och av någon anledning var jag skitpissed! Hon fick lyssna på alla mina aggressioner, haha!

När jag väl kom fram så stod min värdfamilj plus typ tio andra personer där och väntade på mig! Det var kul att träffa alla men jag var verkligen inte på topp, sen försvann mitt bagage i Chicago så jag visste inte hur det skulle bli med det. Jag grät några gånger lite diskret, men Mary Jo märkte det en gång och då kunde jag inte sluta. När vi väl kom hem ringde jag mamma och pappa och storbölade, men sen kändes det bättre efter det. Nu har jag sovit lite och snart ska jag iväg på Davids dotters födelsedags party... Jag vet inte riktigt hur jag ska orka det men jag får väl hålla ut på något sätt!

Nu ska jag gå och hjälpa till med maten!

last day of camp...

Idag lämnar jag Bryant University... Det är lite blandade känslor, tycker jag har gjort mitt med att säga hej då, men nej inte riktigt, men jag tycker det ska bli ganska skönt att komma fram och faktiskt kunna börja mitt nya liv. Jag packar lite sporadiskt här borta, det mesta är klart men det är alltid det där sista som ska ner i väskan som är svårast. Min buss går här ifrån kl. 01.30 och mitt flyg går kl.06.00 till Chicago (!!).

Idag har jag chattat lite med min IEC, hon var trevlig och det känns bra att ha pratat med henne. Hon kommer också att vara på flygplatsen imorgon bitti.

Jag är så himla nervös och rastlös just nu, jag vet inte riktigt vad jag ska göra....Jag ska försöka packa det sista och sen letar jag nog upp de andra!

Nästa gång vi hörs är jag nog i Green Bay!

Lincoln North


Min klass- Lincoln North

Lena, Chris och Lea i min klass


lunchrast

Nu har jag lunch rast så jag sitter på rummet och chillar lite, ganska skönt, min roomie är här också men vi säger inte så mycket, ibland snackar vi som bara den men det är ganska skönt att inte göra det också! Life in america står på schemat om en timme, det är den tråkigaste lektionen, för läraren bara snackar och snackar heeela tiden. Men imorgon är sista dan här, jisses vad tiden har gått snabbt, men som sagt nu tycker jag att det ska bli skönt att komma till min värdfamilj. Jag vill inte bara prata om det, utan jag vill ju uppleva allt! Ikväll måste jag packa och tvätta innan talangshowen.

Förresten, har jag sagt att jag hatar toaletterna här? Först och främst är de stora som hus och låter som en jäkla jordbävning när de spolar och vissa har till och med automat spolning så man blir skiträdd. Dessutom är det bås över allt, väldigt privat måste jag ju säga... Jag gjorde illa tummen igår när jag skulle låsa, vet inte hur det gick till men det gör i alla falla skitont :( Duscharna är inte heller så mycket att hurra för, blää jag duschar på typ tre minuter för det är så snuskigt.... Jaja, det går i alla fall ;)

Vi sitter här i vänten och spelar lite dota

Ikväll var det volleyboll-turnering här på Bryant. Jag var en väldigt duktig hejarklack, jag blev väldigt sugen på att spela, fast det kändes inte så lockande med 350 pers som tittade på så jag avstod.  Men jag tror nog att jag ska gå med i volleyboll-laget på min skola, jag vill ju lära mig! Dessutom skulle det vara skitkul att vara med i ett lag, för att verkligen få känna på riktig high-school-spirit! Vi vann i alla fall den första matchen, men förlorade den andra... Jag tänkte också gå med i tennis-laget, har inte känt ett sug på väldigt länge men tror nog att jag ska försöka, nu känns det kul igen.

Hur som helst, nu sitter jag och Emma i tvättstugan (och poppar Basshunter), det blir en hel del tvätt här på lägret och det skulle vara skönt att inte komma till min värdfamilj med en hel hög med tvätt. Har jag sagt att jag kommer att bli en junior? Först kändes det lite surt, jag vill ju helst bli senior, men David skrev till mig att då får jag vara med på Junior prom, vilket tydligen var det största eventet efter graduation, som jag förresten också skulle få vara med på så det är lugnt! Nu känns det ganska bra.

Newport igår var kul, vi åkte ut med en katamaran och åkte en sväng längs kusten, vi såg alla manisons, det är galet hur jäkla stora de husen är! Jag skulle lätt kunna bo där hehe... Jag hade lite hemlängtan igår, men jag la mig på mitt rum och kollade på the hills och nu känner jag mig mycket bättre!

Imorgon kväll är det dags för talent show, Emma ville att vi skulle ställa upp med Boten Anna, men det blir nog inget med det.. Men det ska i alla fall bli kul att se!

Förresten! Jag upptäckte att de har ett IKEA i Green Bay, hur grymt?? Jag ska köpa marabou och äta köttbullar för hela slanten!

Nu är tvätten klar!!


jag saknar er!

Fina, underbaraste vänner. Jag önskar ni var här!♥


jag kommer inte på en rubrik för det här inlägget

Idag var en vanlig dag här på camp, vilket betyder att vi hade frukost kl.8 och lektioner kl.9. Vid tolv åt vi sedan lucnh, jag åt det sedvanliga korv och pommes frites, som är i princip allt jag kan äta här, men jag klagar absolut inte! Min vän Madie från Nya Zeeland fyller år idag! Grattis till henne, hon har fått tårta, blivit sjungen för och sen så har vi köpt en tröja från Bryant University till henne.

Igårkväll var det lite drama här, först var vi i lobbyn och spelade spel när en returnee kom fram till oss och frågade om nån av oss hette Sarah, för det var viktigt att de fick tag på henne. Alla vi började liksom föreställa oss det värsta att nån där hemme hade dött eller att det hade hänt något. Sen hittde de henne, och först visste ingen vad som hade hänt men det visade sig vara hennes visum eller nåt som det var fel på.

Sen en annan sak som hände, men det var mest roligt, jag Emma och Fredrika var ute och gick runt campus. När vi kommer bakom hela området, ganska långt bort så ser vi ett par ligga på varandra, de hade inte sex men man vet aldrig hur långt det hade kunnat gå... När de såg oss reste de sig och gick därifrån. Vi trodde först att det var nån som vi kände så vi började följa efter, men vi såg snabbt att det var två tyskar, så min rumskompis visste vem det var. Det var i alla lite roligt.

Ikväll är det United Skates of America som står på schemat, alltså rollerblades. Det ska bli kul eftersom att jag inte har åkt sen jag var fem men det ska bli roligt. Vi har hela stället för oss själva så det känns i alla fall bra.

Och imorgon, då ska vi bege oss till Newport, en stad här i Rhode Island. Det är en jättefin hamnstad med långa stränder gamla hus som är helt sjukt stora, de är bygda av miljonärer och ser ut som de är tagna ur en Jane Austen film. Jag älskar det! Men vi lär mest shoppa och ligga på stranden, vi har inte kunnat bada nånting här ännu, ja i en överfylld innomhus pool då.

Nej nu ska jag se till att göra nånting bättre än att sitta på mitt rum.

ni svenskar på marina...

Vet ni att varenda gång som jag på håll ser en snubbe med stor t-shirt och keps tror jag att det är Björn Larsson. Hahah, hur kul är inte det egentligen?


inga särskrivningar här inte

Just nu sitter jag med mina vänner på rummet, vi har haft sovmorgon idag så vi började lektionerna sen, men det var mest jobbigt för jag var så jäkla hungrig och vi hade bara ätit brunch så jag var lite trött och dagen kändes såå lång. Nu ska vi i alla fall snart gå ner och vara med på cardmaking så vi får en aktivitet. Sen blir det kanske en film eller nåt ikväll för vi är alla så trötta. Men hur som helst, tänkte bara säga att jag har det bra här, camp är sjukt kul det är verkligen jätteroligt att vara med massa utbytesstudenter. Boston igår var förresten ganska kul, men det började spöregna så vi var tvungen att springa till närmsta gatuförsäljare för att köpa en tjocktröja. Jag tror jag är lite kär i min den är så sköön! Appropå kärlek, mina två vänner Emma och Louise har gått och kärat ner sig en tysk, han är returnee och heter Peter. Han är väldigt snygg och han slänger ut sig massa kommentarer som får Emma och Louise att bli alldeles knäsvaga, det är jättekul att se. De pratar om honom var 5:e minut. På riktigt alltså.


Emma och jag


Bildbomb









Lite bilder från mina senaste dagar här i USA


in tha librotek

sitter ater igen i biblioteket med Isabelle och Fredrika, vi skulle egentligen simma men det var fullt med folk sa vi gick hit istallet. Nar jag kommer tillbaka till mitt rum sa ska jag forsoka ladda over massa bilder, jag har massor att visa ;)

Baseball idag, inte nan sport for mig direkt, vi satt och kollade i over tva timmar och och da fick inga av lagen typ in nagra traffar. Vat lag fick in en homerun men det var inte alls intressant. Valdigt segt, men jag har i alla fall smakat skittles som ser ut som typ m and m's men med typ nan annan fyllning(socker) men de var lite for sota for mig... sen har jag smakat cracker jacks, som ar karamelliserade popcorn, det var gott :P

tillbaka på rummet

har nu kommit tillbaka från mallen, fick tag i en adapter som passar till min dator! Yeeeah! Grymt :D The mall var kul att se, de har heltäckningsmatta inne, precis som överallt också. Där fanns allt möjligt Forever21, Victoria secrets, abercrombie and fitch, american eagle och massa annat roligt :P Vi fick åka gula skolbussar, fett coolt va? Jag visar bilder på de någon annan gång ;)

Imorgon har vi no classes!! Great, för gissa vad vi ska göra vi ska gå på baseball, se Boston red sox spela det är ju lite coolt även om jag inte förstår mig på sporten ;) Ska i alla fall sova nu för imorgon ska jag jogga igen... vad händer med mig, haha :P

let's go to the mall

andra dagen av camp, sitter just nu i biblioteket, lektionerna ar slut for idag mitt schema ser ut som sa att jag har homeroom, english, history, current issues, lunch, life in america och sen homeroom igen. Jag har fatt tva stickers idag, de  far man nar man pratar engelska utanfor classes eller nar man gor en speciell grej pa lektionerna. De som har flest stickers och har gjort flest aktiviter vi slutet far aka till Ben and Jerry's factory.

Jag ska saga er en sak, maten har ar precis som man tror. Vi har fatt pommes frites, hamburgare, korv, pizza till lunch, det finns alltid glass i mangder, fast det ar nagon konstig glass, typ blandning mellan is och mjukglass. Till middag igar fick vi kottbullar, det var gott och det var sa gott att ata nagot som inte ar drypande av fett. Det finns lask till frukost och super sot juice, jag ska visa er en bild pa kiwi jordgubb juicen, den ar stord. 

Snart ska vi till de sma skolbussarna och bege oss in till nagon mall, jag ska forsoka hitta en ny datasladd, eftersom att min inte funkar....

Det ar ganska svart att prata med folk har, mest for att alla haller sig till sig sjalva, eller ja till sana som ar fran samma land och det kanns inte alltid som att alla ar jatte intresserade av att traffa nya manniskor. Men idag har jag i alla fall vart med tva tjejer fran min klass, tva tyskar (det kryllar av dem har) och sen har jag snackat med en hel del.

Juste! Imorse var jag, Emma, Renee och Fredrika ute och sprang nagra varv pa loparbanan. Kl 6 gick vi upp, tycker synd om min roomie som jag vackte da men men, det var skont att ha gjort det iaf. Sen nar vi skulle ga och ata sa traffade vi en coach for ett basketlag, for de har basket camp har nu med. Han fraga om vi at Swedish fish, och jag trodde det var fisk typ; nooo! Men sen sa han att vi i alla fall skulle fa det av honom sen, vi skulle komma till honom pa lunchen och fa det da. Vi missade honom dar men motte honom i korridoren och da gav han oss sma pasar med godis fiskar, ni vet sanadar malaco som finns i olika farger? Sana var det iaf, fast sma.

Och sen, grattis till min lillebror som fyller 15 idag!

Nu ska vi ga och ata, sen aker vi till the mall.
Ha det bra dar hemma!


good morning

Hej! Jag sitter just nu i min säng på mitt rum, som jag förresten delar med en annan tjej, Karo från tyskland. Hon är schysst men eftersom att jag kom typ vid nio och träffade henne vid halv elva igår så har jag inte hunnit snacka så mycket. Jag misstänker att jag är ganska så jet-lagad, vaknade typ halv fyra imorse (jag väckte mig själv och min roomie genom att prata jättehögt i sömnen) och sen dess har jag inte kunnat sova. Nu har jag lite tid över tills jag ska äta frukost, för mina svenska vänner och jag har bestämt att vi ska äta typ kvart över 8 och eftersom att jag duschade igårkväll så är det lugnt nu.

Resan gick bra iaf, att säga hejdå till mamma,pappa och Daniel var inte kul nån stans, men nu känns det bättre. Hur som helst, vi landade först i Reykavik, som måste ha världens tråkigaste flygplats, typ 5 svensk tid. Sen lyfte vi igen och då hade det gått på ytterligare 40 norska studenter. Jag satt bredvid en som skulle hit, Christofer hette han, och sen satt jag bredvid en annan också, han var jätterolig. Vad kan han ha varit, typ 15 och snacka norska heeeeeela tiden med mig, jag kan ju säga att jag inte förstår ett ord att jag dessutom hade lock för öronen hjälpte väl inte precis.

Att gå genom tullen var inte alls svårt, först fick man visa pass och visum plus nån blankett som jag fyllde i på planet. Sen trodde jag att de skulle gå igenom väskan typ eller åtminstone röntga (?) men nej då, han kolla på en annan blankett jättesnabbt och skicade förbi mig :P

Nu är jag iaf på Bryant, tillsammans med 350 andra utbytesstudenter. Kl 9 ska vi ha assembly och få vår homeroom teacher, jag tillhör klass Lincoln North ;)

Upptänkte nu att min adapter inte funkar till min datorsladd, så jag vet inte riktigt när jag kommer att hitta en ny, får nog låna av nån här men om ni inte hör från mig så vet ni ;)


...

jag är lite yr, illamående och ledsen. Jag orkar inte säga hej då, det är för jobbigt. Det känns ganska tugnt nu, trots att jag vet att jag kommer att få det så bra, men att lämna allt är en jävligt big thing. Jag har inget mer och säga just nu. Förutom att om 24 timmar kommer jag att vara på arlanda´.

packning

jag har två packlistor, en med kläder och en med annat. Efter som att det inte kommer säga er så mycket när jag skriver vit t-shirt eller levi's jeans så lägger jag bara upp den med annat. Men med kläder tänker jag ungefär som så att hellre packar jag för mycket än för lite, och jag packar det jag använder mest och sen så köper jag en massa i USA. Men det blir inte så mycket, har lagt ner det mesta av kläderna men det tar typ inte ens upp en fjärdedel.

  • Kamera
  • batteri-laddare
  • adapter
  • presenter(kokbok, måttsats, sågodis, ljusstake, bok om Sverige)
  • dagbok
  • iPod
  • iPod-laddare
  • mobilladdare
  • kamerasladd
  • dator
  • datorsladd
  • alvedon, öronproppar, åksjuke-tuggummin och nässpray
  • viktiga papper från EF
  • pass
  • J1-visum
  • "projekt"-mapp
  • pattång
  • bank-papper
  • bok att ha på flyget
  • necesär
  • smycken
  • parfym
  • rakhyvel
  • hårborste

det blir ju en hel del... och jag lär fortfarande komma på mer!


the world better prepare..

Om exakt en vecka så kommer jag att sitta på arlanda (förmodligen gråtandes över att lämna min familj), då väntar en ca. 11 timmars flygresa framför mig. Jag är väldigt glad för att jag kommer få åka med alla andra svenskar som ska till Bryant, för det är min första gång jag ska flyga själv. Jag har börjat med packningen, men det är ganska svårt för jag vet inte vad jag vill ha med mig.... sen så har jag ju typ glidit runt i mina jeansshorts och nåt linne hela sommaren, men det kanske inte riktigt är passande att ha på sig... eller vad vet jag? Hmm... jaja det löser sig.

Jag är jättetrött, och ikväll ska vi äta tacos. Det ser jag fram emot. Nu känner jag att det här inlägget blev väldigt onödigt, men vem bryr sig.

min säng just nu


20100709

Snart kommer min släkt hit, vi ska ha avskedsmiddag för mig. Jag har precis gjort efterrätten, så jag kan ju säga att jag är rätt så mätt nu, haha. Idag, (och hela veckan) har jag varit och kollat posten typ 5 ggr, men inget från EF. Det är inte det att de är dåliga på att skicka ut saker, men det är allt jag tänker på och väntar på den sista infon. Utbytesmanian har slagit till hårt här nu :P

översvämmning i ashwaubenon

kolla in bilderna som David skickade till mig





sista sprutan

Kom hem från täby nyss, har varit och tagit den sista hepatit sprutan, jag har bävat för den i typ tre månader, (coh jag är inte rädd för sprutor, tycker typ att det är roligt, hehe) för de andra två gjorde skiiiiitont, men den här gick jättesnabbt och kändes inte alls mycket. Känns skönt. Var också på banken och beställde ett nytt kontokort, den skulle typ komma nästa onsdag, hoppas bara att det gör det också för sen åker jag ju.

Igår så beställde jag hem en svensk kokbok på engelska. Swedish Cooking heter den. Den verkade ganska bra med mycket traditionell mat men ändå med det godaste :P Den ska också komma på posten så jag hoppas den kommer snart ;) Jag får inte glömma att köpa en svensk måttsats bara.

I have an awfuuuuul sunburn

Har varit på min kompis Bauers landställe med Carro igår och idag. Det var kul, vi åkte båt, tog det lugnt, solade och badade. Det resulterade i att jag är förmodligen brunare än vad ajg nånsin varit..... sweet!! Vi åkte båt i en Silja-båts svall, det var skitläskigt!!! I alla fall innan, då trodde jag att jag skulle dö :P Jag fick mejl både från Dave (host dad) och från EF idag, jag blir alltid lika glad när det dyker upp något nytt. :P Jag kan fortfarande inte förstå att jag åker om lite mer än en vecka. Helt sjukt, jag måste ju börja packa snart.

Nu ska jag göra något annat roligt  

5 juli

Jag åker den 18 juli!!! Det är för sjutton bara 13 dagar kvar!!!!! Någon annan som ska åka samma dag?

snel hest

Nu luktar jag gott igen, efter att ha duschat bort att smuts, hehe. Jag har jagat häst idag, flyttade Karminelle till norrhagen på Fridhem, det är nog nån förbannelse över den hagen för jag har alltid fått leta (och jaga) häst där. Hmm, hur som helst allt gick bra och jag orkar inte dra hela historien, Karminelle står i alla fall kvar och hennes kompis drog genom tråden hem. Vi får se hur det blir....


 


RSS 2.0