Den amerikanska betygssättningen

I USA spelar det ingen som helst roll vad du gör på lektionerna (sålänge du inte är uppkäftig eller säger the f-word såklart, då är det kvarsittning som väntar!), det som räknas är vad du får för poäng på dina uppgifter, prov och inlämningar. Sen så omvandlas allt till ett procent. Om jag inte minns fel så måste man ha över 80% för att få ett C, alltså godkänt. 80% är mycket! Missförstå mig inte, det är inte särskilt svårt, alla prov är flervals frågor, matching eller sant/falskt, det är mycket som talar för att du ska få över 80%. Men det som gör mig lite arg är att jag fick ett F på min engelska uppsats. För det första så fick jag inte skriva vad jag tyckte om den, utan väldigt 6e klass aktigt berätta om vad jag kunde relatera till, typ; jag kan känna igen mig i att hon tycker om Coca Cola för det gör jag också. Det tycker jag bara känns alldeles för strikt för mig. Jag fick 16/20 på min uppsats, det kan ju tyckas okej ändå, men nej då, det var tydligen ett F. Och vet ni vad jag fick avdrag på? Grammatiken, jo visst det är engelska och den är viktigt... men kom igen, det känns bara alldeles för överdrivet. Spelar det ingen roll vad jag skriver? Bara hur jag gör det? Det gör mig lite sur faktiskt... jag tykcer inte grammatik är särskitl viktigt så jag känner bara att det ver lite oförtjänt.

Maja




trött

Phu! Om jag inte kan sova i natt så vet jag inte vad som är fel. Började med en "lugn" tur på rullskidor i 1 & ½ timme. Ganska så jobbigt! Men jag kände ändå att jag lyckades förbättra lite av det som jag har gjort fel. I slutet pressade jag mig själv och det tog på krafterna, helst hade jag velat lägga mig ner på vägen och bara dö typ. Men jag gjorde det och jag är riktigt stolt. Efter lite vila åkte vi vidare till gymmet för ännu mer workout. Det var inte så jobbigt dock, det kunde vart värre. Nu är jag i alla fall slut och ska snabbt skriva en uppsats för psykologin och sedan däcka framför tv:n eller så.

vänt på dygnet

Åhåhååå... jag har stora problem just nu. Jag kan typ inte somna förns kl.3 varje natt och när jag val somnar så vaknar jag upp igen. Om jag inte kan sova ordentligt i natt så kommer det bli en piss jobbig vecka i skolan. Snart ska jag i alla fall bege mig till skid-träning, får hoppas att jag orkar lite mer än sist.

Burlesque

Min matlagning gick väldigt bra. Vi körde italienskt stuk på det hela, mozzarella med tomater och basilika, Kurt gjorde pizza och till efterätt gjorde jag gino. Gott var det i alla fall :) Lätt att laga också, haha. Efter det åkta jag och Maja iväg för att kolla på Burlesque. Väldigt bra film, inte riktigt en tia men en åtta helt klart. Jag träffade på min "psych-buddie" Evan som jobbade där och det var kul. Nu tänker jag läsa lite och sen sova ett tag, för nu är jag trött. Vi hörs imorgon!


details







     


sliten

Känner mig riktigt sliten. Första träninge den här veckan och jag är inte alls särskilt glad att jag missade de första två. Fy fan vad jobbigt det var alltså, jag hade ingen som helst engergi alls. Det var nästan så att jag somnade stående. Fick dåligft samvete också för jag borde gett mig ut och sprunigt eller så, men när valet står mellan det och  tv, god mat och en skön säng, ja då är det svårt ju. Imorgon ska jag i alla fall ta igen vad jag förlorat och se till att göra bättre ifrån mig. Annars på schemat så står att jag ska laga middag. Mary Jo och Daves  17 års anniversery är idag så.. Det blir bra :) Snart kommer Maja hit också och just nu försöker hon övertala mig att jag ska göra hål i hennes öra vilket inte kommer hända. Jag är ingen mes, men jag tror nog att jag skulle svimma om jag skulle göra det. Om någon har recept på en enkel huvudrätt som ändå är fin skulle jag uppskatta det.


sweet dreams

Klockan är 19.00 och jag har varit uppe i tre timmar. Lyckat. Vid 3 tiden åkte vi och hämtade upp Mary Jo för att sedan bege oss till Kohls. Herregud, det var galet med folk, överallt! Riktigt sjukt! Det var köer överallt verkligen! Jag köpte en del saker, bland annat ett par boots, fast inga uggs. Jag orkade shoppa tills klockan 6, då släppte dem av mig här hemma och så gick jag och la mig igen. Jag sov till 4! Jag kan inte fatta det! Helt stört! Jag tror alldrig att jag har sovit så länge faktiskt. Riktigt skönt! Fast jag är fortfarande seg som en snigel i huvudet, men det är väl sånt man får ta.


Uppe innan tuppen

Klockan här är ett och om två timmar så ska vi hämta upp Mary Jo (jag är hos Maja just nu) och åka till köpcentret. Jag känner mig ganska så trött, men det är såna smällar som man får ta. Jag och Maja tänker inte gå och lägga oss överhuvud taget. VI har kollat på två filmer, Spirit (tecknad hästfilm) och sen Gameplan. Herregud vilken bra film! Så himla söt film! Jag är nog kär i den filmen tror jag! Det är nästan att jag vill se den igen just nu, hehe ;) Nu ska jag ta det lite lugnt ett tag och ladda upp inför shopping! Ha en bra fredag!


Thanksgiving

Hej i stugan! Det känns jättekonstigt att här i Usa firar vi idag en jättestor högtid och hemma så går folk till jobbet och skolan just som vilken torsdag som helst. Massa god mat har jag i alla fall ätit och sen mest tagit det lugnt. Imorse väcktes jag av att min svenska mobil ringde och så var det någon som hade ringt fel. Haha, jag började prata engelska med honom, haha! Det är ganska knäppt ju! Imorgon ska vi iväg och shoppa kl. 3-4 på morgonen. Jag och Maja tänker inte gå och lägga oss alls (och vi kommer ångra oss så mycket). Jag är så taggad! Jag har för övrigt såna HM cravings just nu så det är inte sant! Jag ser massa annonser men jag kan inte få tag i något... :(
Nu ska jag ta och läsa lite i min bok. Jag har 150 sidor att läsa den här helgen!


Alla gör misstag...

..men när man gör samma misstag två dagar i rad, ja då börjar man ju undra. Igår tog jag helt fel på vart vi hade träning och missade hela grejen. Och vad gör jag inte idag då? Jo, då ser man ju till att ta fel igen. Men till mitt försvar, de hade bytt platser, om det hade varit en vanlig vecka, ja då hade jag definitivt varit rätt båda gångerna. Men nej, vi måste byta lite nu... -.- Såå, jag åkte och shoppade med Mary Jo istället. Köpte lite julklappar som jag är nöjd med.  Det började förresten just snöa här utanför, så antagligen beger sig Dave ut ikväll och plogar vägar! Vi ska ju som jag sa till kyrkan senare, det blir vanlig "cermon" och sen blir det fika efteråt. Mary Jo har bakat pecanpaj och fiiisatan vad det är gott! Riktigt gott alltså! Hur onyttigt som helst, men ack så gott!

Som svar på kommenteren jag fick om att jag skulle berätta vad det pinsamma jag just gjorde var; Nej. Jag skriver ju den här bloggen lika mycket för min del, så jag lägger in små kommentarer om vad som hänt, och sånt jag inte kan skriva på bloggen. Det är ganska taskigt, ja, men jag vill komma ihåg allt annat också!


onsdag

Hej! Jag sitter i poolrummet hos Maja just nu. Vi har halvdag idag så det var skønt. Vid tre tiden ska jag dra ivæg før skidtræning och senare ikvæll blir det kyrkan før min del. Jag gjorde precis bort mig helt totalt och det ar alldeles for pinsamt for att berætta om. Men det innbær i alla fall en iPod! Nu så ska jag i alla fall ha lov i fem dagar, skønt! På fredag blir det shopping vid fyra tiden. Det ær næmligen black friday, vilket innebær att alla butiker har rea och de øppnart typ 4 på morgonen och har 80% rea då! Hær ska det shoppas! Nu ska jag nog gå och se om jag kan æta något! Ha det bra så hørs vi imorgon!

a year in a book

Har just kollat klart på senaste avsnittet av Glee. Töntig som jag är sitter jag där med tårar i ögonen och småler. Nu sitter jag med en uppgift som vi har till publication design imorgon, vi håller på med yearbook sidor. Man kan köpa 4 egna sidor, som man själv får designa och sätta in foton i och så. Jag har en homecoming sida och en "allt-möjligt" sida än så länge. Mer än så vill jag inte göra just nu för jag vill ha foton från hela mitt år ju. En annan uppgift som jag och Maja har är att vi ska göra sidan för gym class. Det ska bli ganska kul, enda problemet är ju att ingen av oss har gym just nu, men det löser vi nog i alla fall. Jag tycker yearbook är skitcoolt och nåt som Sverige borde ta efter, det är så mycket roligare och massa kul saker! Det som är mest tråkigt är att man får dem inte förns i september så jag får väl min i oktober... men ändå! SÅ coolt! Jag var förresten väldigt duktig idag, INTE! Jag tog helt fel på plats för vart vi skulle ha träning, så det blev att jag helt enkelt missade det hela :/ Så jag begav mig ut på en liten springrunda här, men det gick itne så bra. Det är inge kul att springa själv.


Procrastinate

Känner mig sådär allmänt otaggad just nu. Känner inte för att göra läxor, eller för att ha hillbounding imorgon heller. Helst skulle jag bara vilja kolla på tv resten av kvällen, men nej. Två prov imorgon och en presentation. Grymt! Nej, nu ska jag nog ta tag i det så jag får det klart. Förresten, Harry Potter och halvblodsprinsen är jättesorglig, bara för att konstatera. En annan film som är sevärd är Red Dawn. Ganska gammal men värsta actionrullen (typ). Det var väl det jag hade att säga just nu.

lunch

Jag har lunch just nu men jag skippar den. Jag vet, det ar inte bra och jag kommer vara dod resten av dagen, men jag ar okej med det. Maja ar sjuk och Emma akten just hem for den lyckosten aker till Florida idag. Jag kommer sakna henne! Sa, nu har jag 40 minuter att gora ingenting pa. Jag har engelska just nu och sen blir det psykologi... men det gar i alla fall hyfsat snabbt. Kanner att det ar javlig jobbigt just nu nar bada mina vanner ar borta, for jag skulle behova prata med dem! Hur som helst. jag ar jattesugen pa att se Wild Child just nu, jag vet inte varfor, men jag kanner bara for att slappa framfor en film. Lasa lite ska jag gora ocksa, samt gora klart en power point. Jag har egentligen inget speciellt i huvudet idag, kanner mig lite bortkommen men det ar sant som hander ibland. Mitt storsta problem just nu ar att jag vet inte vad jag ska kopa for julklappar. Framfor allt till min familj hemma, jag har hjarnslapp just nu.


...

Jag har precis kommit hem från Dawn & Jay, deras tidigare utbytesstudent Moa var där från Sverige så det var kul att träffa henne och alla andra. Förutom det har jag mest haft träning idag. Nu tänkte jag hoppa i soffan framför tv:n och slappa ett tag. Imorgon är en ny dag med skola framför mig, helt okej med tanke på att det bara ar en halv vecka för på torsdag är det thanksgiving! :)


Sverige pop

Hej!
Känner att mina blogginlägg inte är så inspirerande, eller vad man nu ska kalla dem, längre. Men jag orkar ärligt talat inte bry mig, för jag kommer vara väldigt glad över att jag skrivit varje dag under det här året. Lite allt möjligt har jag gjort idag. Bla. sett Harry Potter! Den var riktitg bra faktiskt, jag älskar ju Harry Potter, verkligen! Jag tycker synd om alla som inte läst böckerna, jag skulle bli galen, för när kommer nästa del ut, i juli 11? Så ni som tycker att filmen är tillräcklig, ta och läs böckerna! Jag hade lite koncentrations svårigheter dock tack vare min läsk, oops! Har hittat lite nya träningskläder också, två tröjor och en jacka, nu behöver jag bara ett par nya byxor, men jag hittade inga idag.. Nu sitter jag och lyssnar på Tomas Ledin, sommaren är kort. Bra jobbat där va, snart är det jul och då poppar jag sommar hits istället. Förresten, Pappa, vad heter den där skivan som du har, med massa svenska hits? Med långa bollar på bengt låten? :)

friday in short words

Jag har haft en väldigt skön dag idag. Först och främst var det en halvdag, efter skolan åkte jag hem till Maja. Planen var att vi skulle baka en tårta till Emma, men vi blev lite upphållna och sen hamnade vi i soffan framför Grease. Sen ahr vi varit på hockey också, jag, Emma, Maja och Lynn. Haha det var riktigt kul, det var fyra svenskar som spelade, så jag hade med mig min lilla sverige-flagga och viftade med. Maja och Emma stämmde in med att heja på svenska. Hahah riktigt roligt! Sen hoppade vi i poolen, sen gick vi upp och här är vi nu, sleepover. Jag är väldigt stolt över en sak som jag nyss gjorde, och lite nervös också, hihi :P Imorgon blir det till att ha träning kl.11 och sen gå på Harry Potter :D Ser fram emot det! Ska försöka se till att hinna in på sportaffären också för att köpa lite nya kläder! Nej ni, nu ska jag nog försöka att sova eller nåt. Förmodligen blir det en stund till på facebook. Ha en härlig lördag ni som läser det här. Ni har nog just gått upp, jag ska snart gå och lägga mig!


ps.

tänkte skriva det här i det förra inlägget men jag lömde bort det. Idag är det den 18e, vilket betyder 4 månader. Herregud, det är en lång tid. Å ena sidan känns det som hur länge som helst, men å andra sidan så känns det som om det var igår jag körde hem mitt i natten på min moppe! Jag har gjort så mycket, jag har vart två veckor på camp i Rhode Island. Förmodligen de två svettigaste men samtidigt kallaste veckorna i mitt liv tack vare deras frenetiska air conditoning. De var förmodligen också de två mest händelserikaste veckorna under hela den här resan i alla fall. Jag har också spelat tennis och fått upp intresset för det igen. Tennis är något jag riktigt saknar just nu, jag vill åka iväg och spela nån helg! Jag har flyttat in till en ny familj ochfått anpassa mig till deras liv. Det har nog varit något av det svåraste jag har fått gå igenom här, men samtidigt har det fått mig att växa ännu mer. Jag har träffat underbara norskor. Ja, jag vet vad vi säger om dem där hemma, men de är inte så himla dumma! ;) Jag har varit i Chicago. Två gånger! Eller, ja tre om man räknar flygplatsen! Hur coolt?? Lyckats förälska mig i massa godis, bland annat tootsie rolls och yorks mint. Nya favoriten är cheetos, typ ost chips, fast inte. Men guudomligt goott! Jag har nog aldrig i hela mitt liv sportat så mycket som jag gjort här. Just nu är det hårdträning fem dagar i veckan. Hur coolt är inte det egentligen? Och måste jag tillägga att jag älskar det? Fyra månader avklarade, 7 kvar. Snart är det jul och efter det är det liksom bara nedräkning nästan. Herregud, tiden går fort! Nej, nu måste jag verkligen gå och göra min engelska! Vi hörs imorgon!


Dagens bravader

Jag. Är. Död.

Okej, kanske inte men jag är så jäkla slutkörd! Har precis ätit lite rester och ska snart bege mig på min engelska uppsats. Jag kom hem för nån halvtimme sen. Rullskidor igen och jag måste säga att jag älskar det! I början hatade jag det, men nu, det är så roligt! Jag börjar verkligen få in tekniken och få upp konditionen så det blir lättare. Idag gjorde vi mest poling, alltså bara använda sig av stavarna. Det tog ett tag men jag tror att jag förstår nu! Kul var det i alla fall. Efter det åkte vi vidare till gymmet, vi har bytt gym nu, till ett som vi kan utnyttja bättre och det var jättefint. Galet jobbigt var det dock. Nu skulle jag helst vilja sova, men icke sa nicke. Jag ska skriva rent en engelska uppsats och sen duscha.

Idag var skolan riktigt kul! I alla fall de första två lektionerna. Vi har som uppgift i publication design att ta massa foton av olika saker. En scavanger hunt. Vi tog massa roliga bilder. Roligast var när vi (alltså jag och Maja) skulle ta bilder av vår atlethic director. Vi träffade på honom i korridoren och tog lite bilder. Sen frågade vi om vi fick följa efter honom och då gjorde vi det, vad vi inte visste var att han var på väg in till inspelningen av dagens announcments. Haha så vi följer med honom in i rummet och tar lite bilder av honom när han filmas. Senare för vi höra att blixten tydligen hade synts på tv:n. Haha det var väldigt kul. Art är väldigt kul just nu när vi gör keramik. Jag håller på att göra en skål och det är nästan klar. Den är riktigt cool faktiskt.


En dagens outfit var det här

Vi träffade på Austin som inte ville vara i sitt klassrum. "Get me out of here"

hej, här posar och plutar vi med läpparna

randoms i bilioteket

ett datarum

en tom korridor


Vet ni vad jag stör mig på..

....att det ingen stans finns någon riktig skobutik. Alla skor säljs typ i klädaffärer och då finns det inte så mycket att välja på. Jag vill ha ett par boots, helst mc style eller bruna stövlar, men jag hittar inga nånstans! UGGs finns det gott om i alla fall, och det är tur det, för det tänkte jag ge mig själv i julklapp så snart jag har råd.Tänkte bara att jag skulle uttrycka mina känslor om detta.

111710

Okej, så jag skrev ett inlägg igår kväll, men nu är det borta! :O Jaja, det var inget särskilt, bara lite blurr om gårdagen. Jag har i alla fall precis kommit hem från träningen. Idag var det faktiskt riktigt kul. Jag fick åka med coachen, Emma och en till kille. De är mycket bättre än mig men jag gjorde fortfarande allt och jag känner mig ganska stolt över det. Lyckades se till att ramla en gång när jag skulle svänga så nu har jag värsta bulan på knät. Men sånt är livet, vissa smällar får man helt enkelt bara ta! Efter träningen så fick vi vänta ett ganska så bra tag på att vår skjuts skulle komma. Coachen och hennes söner väntade med oss, vi stod ute och väntade ett tag med dem (hennes söner) och det var lite kul. Vi hade typ inget att säga så det var lite stelt, vi typ; Sooo... what are you guys doing tomorrow? Haha, sen hoppade vi in i deras bil för det blev alldeles för kallt och det var lite trångt. I dag fick vi också våra rullskidor. Jag har nu ett par boots och skidor som jag måste hålla reda på!
I helgen så måste jag verklgien åka och köpa nya kläder, alltså sportkläder, jag svettas så mycket varje gång så jag vill inte ha det dagen efter och just nu har jag typ bara en upplaga med funktionella kläder. Nu ska jag gå och se om Mary Jo behöver hjälp med lasagnen i köket, mums! Och bäst av allt, jag har inga läxor idag!

oh happy day

Jag är på så glatt humör just nu. Imorse var jag inte deppig men ja, inte på topp heller, men efter lunchen vände det. Träffade på lite folk från mina gamla klasser och det var kul så jag blev glad. Efter skolan så stack jag, Maja och Emma ner till Barnes & Noble för att sitta och fika på Starbucks (hur amerikanskt låter inte det??) Sen gick vi vidare till Ulta, en stor ny sminkbutik här i staden, den var faktiskt jättebra, jag köpte lite småsaker och jag ska definitivt tillbaka dit! När vi var klara där så gick vi bort till Red Robin för middag. En väldigt mysig eftermiddag helt enkelt!

En annan sak, jag har bestämt mig för att gå lite laktosfri. Jag blir jättesvullen och känner mig proppmätt för minsta lilla, idag drack jag mjölk till lunch och undrade varför magen var så svullen och sen drack jag kaffe (typ) på starbucks och då blev det värre. Det här är inget nytt heller, men jag tänkte se vad som händer. Det skadar ju inte att pröva. Nu har jag i alla fall prövat mitt smink, och ni vet hur det är när man prövar nya ögonskuggor, ehehe.. det ser väl lite komiskt ut just nu men det kommer bli bra! Nej, nu har jag en riktigt gammal man som väntar på att jag ska skriva ner lite svar angående hans liv, Ceasar heter han och språket som används är typ arabiska för mig. Ehehe!




med plånboken i högsta hugg


nu drar jag med Maja till the mall för lite shopping! Ska hitta nåt åt Emma och sen ska jag kolla på skor. Kollade mina pengar imorse och jag har mer än jag trodde så det är bra. Nu ska jag äta lite och drar jag! Vi hörs!


you and I will be young forever

Så, det har vart lite dåligt med uppdatering här på bloggen sista veckan. Jag har inte haft så stor lust för att blogga helt enkelt. Första veckan av 2nd quarter är nu avklarad och det känns ganska bra. I början så ville jag nästan bara gråta för att jag tyckte så mycket bättre om mina tidigare lektioner, men nu känns det liksom helt okej och jag tror att det blir bra. Saknar människorna som jag hade i mina gamla klasser man jag har fortfarande 7 månader kvar här, det är ju inte som att jag inte kommer träffa dem.

Idag har jag förövrig haft en riktigt surdag. Fråga Maja och Emma de skulle mer än gärna intyga om det. Jag vaknade upp på helt fel sida och det kändes bara som om hela världen var emot mig typ. Det var verkligen inte att jag var ledsen, utan bara lättretlig. Det är jävligt irriterande med folk som skrattar åt en när man är arg. Hur som helst, nu är jag på bättre humör, men det är inte så svårt att få det att tända till just nu. Lite kul är det också, jag har nog aldrig varit så lättretlig som jag är just nu. Det är väl egentligen inte så konstigt med tanke på omständigheterna, men det är ju definitivt en ny upplevelse eller vad man ska kalla det.

Den här helgen då, Emmas födelsedag på söndag. Maja och jag ska gå och handla en present imorgon och sen ska jag ut och på en ski walk imorgon, vad nu det innebär, men jag har inga tvivel om att jag hur som helst kommer bli slutkörd. Sen så får vi se vad vi ska göra med Emma, vi ville överraska henne på nåt sett (så jag hoppas hon inte läser det här, hihi) men vi är helt clueless! Hjälp? Jaja, nu ska jag nog städa lite och sen ska jag sova!

Här är min nya favoritlåt:


Och ett GRYMT Glee klipp


yes please could I have a dog bisquit too?

Okej så det här är nog det absolut konstigaste/roligaste jag har sett här. Om man åker genom drive thrun till banken och har sin hund i bilen, då får man hundgodis i en liten maskin! Hur cooolt är inte det?? Jag trodde verkligen inte på Lynn när hon sa det först men, jo det är verkligen sant. Annars så stannade jag efter skolan och målade lite på min poster för art, såg (ännu) en snygg kille, har badat, ätit cheetos, försökt byta lite klasser men kände att läran om fisk inte var något för mig. Det var lite kort om min dag. Nu sitter jag och kollar på what happens i Vegas. Imorgon är sista dagen som vi börjar sent, jag skulle verkligen föredra att börja 10.30 varje dag, det är såå skönt! Men, vad gör man inte liksom, det är bara att masa sig upp ur sängen igen och snart så är det med det. Nu är det inte särskilt många veckor kvar till jul heller och då är det ganska många dagar ledigt. Förresten, i engelskan just nu läser vi Julius Ceasar, alltså Shakespear, och det är så svårt! Varför inte bara säga vad man vill ju?

såhär ser mitt hår ut nu

det är aningen längre nu



såhär såg det ut i juli


såhär ser mitt hår ut nu




såhär såg det ut i juli


101110

Hej! Ganska så mätt är jag just nu efter två bitar lasagne, hur konstigt det än låter så har jag börjat gilla det. Jag ska snart iväg till skolan för fall night awards night eller nåt sånt, det är för tennisen och det ska bli kul att träffa alla igen. Idag var det hillbounding igen och det var pest och pina!! Så helvetiskt jobbigt! Det värsta är att det liksom blir jobbigare och jobbigare varje vecka! Jaja, snart kommer det snö och då kan vi inte hoppsa upp för backar, hehe. Annars har min dag varit ganska så tråkig... jag tycker att mitt nya schema är väldigt trist, saknar mina favoritklasser public speaking och modern world history! Det är absolut inget fel på de nya klasserna, bara att de jag hade innan var mycket bättre! Nej, jag och Maja har bestämt oss för att inte klaga lika mycket så det ska jag följa. Det blir bra det här. Nej, nu ska jag sätta på mig lite kläder så jag ser hyfsat anständig ut ikväll! Vi hörs senare!

rubrik.

Hehe, upptäckte att jag tydligen inte kan stava till fourth i förra inlägget. Men sen är man ju inte amerikanare heller ;) Eftermiddagen tillbringade jag med Maja, vi gjorde väl egentligen ingenting, massa skitsnack, sen blev det en snabb vända till köpcentret också för att hämta upp lite allt möjligt. Jag blev galet trött och var totalt flamsig, inte ens övertrött, utan bara alldeles för trött så jag orkade inte ens skratta normalt. Haha, det är ju bra! Imorgon så börjar jag halv elva :D :D Jag gillar det väldigt mycket, så nu ska jag se ett avsnitt av hellcats och sen ska jag sova länge! Vi hörs imorgon gott folk!

fourht hour

Yo. Jag har psychology right now.  Jag ar klar med min uppgift sa det ar bara att chilla lite. Forsta dagen av 2 quarter har varit helt okej. I min publication design ar det bara en kille. Jag saknar min public speaking klass, och alla skona personer. Som tur ar har jag fortfarande Maja i publication design! I bild fick vi en ny larare idag och hon verkar cool. Fast jag gillade min gamla validgt mycket ocksa, men det ar nog okej. Som sagt, nu har jag psykologi och det verkar ganska kul. Jag har Sophie fran Sverige i den har klassen samt massa andra som jag haft klasser med. Vi har fatt i uppgift att skapa en blogg och lagga upp vara psykologiska tankar. Om nagon ar intresserad av att lasa den sa blir den val uppdaterad varje fredag och addressen ar: http://amandatamme.blogspot.com Nej ni,. nu ska jag ge mig ut for nu ringde klockan! hare!

Annorlunda.

Okej, så jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg om annorlunda saker här borta.
1. De använder inte täcken, jag förstår verkligen inte grejen med filtar. De ramlar ju bara av och så fryser man istället. Näää, täcken är mycket bättre måste jag säga.
2. Wisconsin har en lag om att man måste sopsortera, men går man till McDonalds, eller äter i skolan är det bara att dumpa allt i en och samma tunna.
3. Alla älskar football.
4. Bootcut jeans.
5. Ingen har sony ericsson (Say whaaaat)
6. Swedish meatballs är en delikatess.
7. Heltäckningsmattor överallt.
8. Brunt. Det är typ neutral färgen i de flesta hus.
9. I skolan får man inte vara i korridorerna om man inte har pass. Detta gäller även under lunch.
10. "Alla" har automatiska garagedörrar.
11. Stop skyltar överallt.
12. Samma sak med poliser.
13. High school är ungefär som högstadiet.
14. Politik är ett välkommet samtalsämne.
15. Ungdomar kan inte leva utan mobiltelefoner.

Mätt tjej

Hej! Utpumpad tjej här, skidträning med rullskidor och viktlyftning. Duktigt, men sen har det vart en onyttig helg så det var väldigt nödvändigt. Nu ska jag hoppa in i duschen, har inte duschat på två dagar och nu ska vi ut och äta glass så jag tänkte att det kanske var läge nu. Haha. Vet inte riktigt vad mer jag ska säga, glad att jag kan ägna min kväll till att kolla på tv. Lite konstigt, men det behöver jag just nu. Nu ska jag hoppa in i duschen!

fredaglördagsöndag

Lite dåligt med uppdatering här. Ber om ursäkt för det. Jag har varit ganska så upptagen, det här var sista veckan med de lektionerna vi hade så det betydde att vi hade massa finals att ta hand om. Jag tror att det gick bra dock, jag vet inte riktigt vart mitt login till powerschool är men jag hittar det nån gång i alla fall. Igår var jag i Chicago för att shoppa på IKEA! Det var riktigt kul! Jag älskar att alla produkter fortfarande har de svenska namnen och allt sånt. Jag köpte massa saker däribland lite godis, hehe, bilar, daim, en paradis ask och en julmust. De hade faktist väldigt mycket, de hade pepparkakor, pepparkakshus, saft, bullar, almondytårta och massa annat kul! Det var faktiskt väldigt många svenskar där, haha Maja och jag började förfölja en svensk familj, alltså gå nära dem och prata högt på svenska, men de verkade inte bry så sig mycket. Men herregud, svenskar är roliga, vi satt i entrén och väntade i nån timme och man ser väldigt väl vilka som är svenskar. Det har inget med utseendet att göra, mer hur de klär sig och hur de beter sig, haha det är kul. Idag då, skype står först på schemat och när det är klart så ska jag bege mig till nåt ställe med skidlaget och om jag hinner hjälpa till att rensa stigar i skogen, annars blir det bara träning för min del. Efter det så ska vi tillbaka till gymmet också. Busy, busy!

Buuuuuuuhuuuuuu!!!

Så..... hehe, jag har lite svårt att skriva just nu. Gissa vad jag gjorde, jo, jag klämde tummen i en bildörr. Fy FAAAAAAAAAAN alltså vad ont det gjorde! Skit äckligt är det, nageln är av, det är väl ca. 2 mm kvar eller så och det är bara äckligt! Kom in genom dörren och försökte visa Mary Jo vad som hänt samtidigt som jag sprang till toaletten. Grät en hel del, lite sorgsen över att min nagel numera kommer försvinna och göra pissont ett tag. Nu har jag i alla fall klarat av operation duscha och tvätta håret utan större problem. Så nu sitter jag här med en vit stor bulle på mitt finger :P Denna dumma historia hände när jag och Emma var på väg hem från träningen. Herregud säger jag bara!!! Först var det rullskidor igen, det gick mycket bättre idag, men jag är fortfarande ganska vinglig alltså. Efter det så åkte alla high schoolers vidare till YMCA, (hur coolt är inte det igentligen, It's fun to stay at the YMCAAAAAA) för ännu en workout. Sjukt jobbigt var det, vi parade ihop två och två och jag fick vara med coachen Kathryn och hon är sjukt vältränad, hon tar alla mina vikter tredubblet, så det var verkligen jobbigt. Imorgon kommer jag inte kunna gå! På söndag ska vi dit igen och köra samma sak! En sak kan jag säga, jag kommer vara så sjukt vältränad när allt det här är klart! Wihooo! Nej, nu ska jag försöka plugga lite, imorgon har jag tre finals, alltså slutuppgifter! Wish me luck people! Appropå det, imorgon är sista dagen på 1st quarter, helt sjukt att jag är klar med en fjärdedel av skolåret! Ganska ledsen är jag också över det, för jag vill inte byta de lektioner jag måste byta nu! Jaja, förändring kan vara bra och det blir nog kul!


hill bounding

Sliten tjej sitter här i sängen och musar på choklad. Men det ska ni veta det har jag gjort mig förtjänt av, hillbounting var det som stod på schemat idag. Fysatan vad jobbigt ska jag säga! För er som inte vet vad det är så går/springer/hoppar man upp för jättebranta backar med stavar, man gör samma rörelse som när man åker skidor, bara att man inte har skidor på sig. Riktig pina ska jag säga er! Men snygga ben kommer jag väl att få i alla fall! Nu är det läxor som står på schemat, busy busy ikväll!


här är en video på hill bounding


deprimerande.

Den här dagen har varit... jobbig, antar jag. Eller egentligen inte, bara lite. Började gråta i första klassen, som tur var jag i korridoren då, men ja... jag vet inte. Det är jäkligt tufft att vara utbytesstudent. Saker som jag aldrig trott skulle vara problem är skitjobbiga och andra saker inte alls särskilt svårt. Det är mycket som jag sopar under mattan, sätter på ett leende även fast det inte alltid känns bra. Det behövs inte mycket för att man ska nå igenom den ytan liksom. Jag känner mig lite ledsen över hur jag själv beter mig, det känns som om jag har, inte tappat bort mig, men tappat lite av det självförtroendet som jag jobbade med att bygga upp hela förra året. Det känns skit, men jag är fast i mitt "gamla" beteende och det suger. Jag är besviken på mig själv över hur jag beter mig, hela allt det här tar ut det värsta i mig. Det känns jävligt ensamt att gå igenom det här och inte ha så många omkring mig som jag kan få stöd av. Det är lite jobbigt just nu och det har vart det ett tag. Ska jag vara helt ärlig så är det inge roligt just nu. Det finns vissa stunder, men det är riktigt svårt att gå igenom det här och inte vara omringad av folk som gör mig glad. Jag är jätteglad för den här chansen jag har fått, jag är så tacksam, framför allt till mina föräldrar som ställt upp för mig men också till alla ni andra som stöttar mig. Jag älskar er och jag saknar er. Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här, men det här är en blogg om mitt utbytessår och just nu är det så här. What doesn't kill you makes you stronger, right? 

Ett skepp kommer lastat med kärlek

Ungefär så känns det när jag hittar mitt paket på köksbordet när jag kommer hem!



Tack så jättemycket!


sunday bloody sunday

Såå det blev inget gym för mig i eftermiddag, det var bara jag och Emma som skulle gå och då ville inte Emma gå för hon hade för mycket läxor. Så min eftermiddag har spenderats med min vän datorn, men han gav mig en riktigt huvudvärk så jag gick och tog en dusch. Efter det tittade jag på tv lite till och efter det så åt jag middag och nu har jag precis kommit hem från en liten biltur till bankomaten och numera är jag fattig. Nu sitter jag bänkad framför Titanic. Oj så intressant, nästan så man inte vet vad man ska ta vägen. Nu ska jag fortsätta kolla på titanic. Love it!

RSS 2.0