white day

Liten snabb updatering innan skolan. Idag är det vitt som gäller för alla juniors, jaa, för mig blir det en vit tröja och sen vanliga jeans. Hursom helst, efter skolan ska jag åka och äta lunch med Maja och hennes familj och sen drar vi till gymmet. Sen vet jag inte vad jag ska göra, jag vill sätta mig ner och skriva lite brev men sen så vet jag inte vad jag ska skriva, hihi. Jaja, vi hörs senare!


Relaxat ett tag

Skön eftermiddag Kom hem i vanlig tid och satte mig och kollade på ett avsnitt av Glee. Efter det begav jag mig ut på hojjen med Dave, åkte runt i en timme eller så och luktade massa gödsel överallt ;) Efter det chillade jag lite mer och sen har jag spenderat min kväll med middag och tv. Det är typ första gången sen jag började skolan som jag har haft det så avslappnat, sjukt skönt! Imorgon är det halv dag och jag tror att planen är hoppa i poolen hos Maja först och sen dra till gymmet. Mary Jo ska gå på utvecklingssamtal med alla mina lärare men jag är inte orolig, jag har A eller A- i alla ämnen i alla fall. Haha fast jag gör så dåligt ifrån mig i bild just nu, vi ska såga ut en metall"skulptur" eller nåt och jag lyckades med att såga mig själv i fingret. Väldigt lyckat alltså. Så nu har jag bara 9 och ½ finger kvar. Haha skojja bara. Nu ska jag plugga lite till. Vi hörs snart!


Pajama day

Fy vad deppig jag lät ett tag i mitt förra inlägg! Inte meningen! Idag ska i alla fall bli skönt för jag får gå till skolan i pyjamas! Ett snabbt litet inlägg med dagens outfit blir det nu innan skolan!


sur ser jag ut och va också, men det är jag inte :P


därute eeeeee det såå kallt

Idag har jag varit och lämnat tillbaka mina homecoming skor och bytt till ett par nya. Det blev ett par svarta pumps istället, men vad som är bra är att fötterna ser små ut och de är inte superhöga plus att jag kan använda dem igen :) Efter det drog vi till shopko och köpte ett par pyjamas byxor för imorgon är det pajama day. Känns väldigt pinsamt men alla kommer ju ha det så ;) Sköna är dem i alla fall! Jag har inte så mycket att säga idag... Jag blir deprimerad av att vara inne på facebook just nu och funderar på att ta en paus på en vecka eller så, men samtidigt vet vi alla att det inte kommer hända... Jag ska vara glad och hålla humöret trots allt, helt enkelt försöka att inte tänka på allt hemma så mycket. Nu ska jag fortsätta med min vän som består, varje kväll är han här, han heter Läxor. Ska limma en bild av Asta på ett papper och skriva om det...


Homecoming week

Just det! Jag glömde ju bort att säga det, den här veckan är det homecoming. När man säger homecoming så tänker de flesta säkert på dansen. Vilket visserligen är en stor del av det hela, men hela den här veckan så är det aktiviter och massa kul som är på g. Imorgon är det en dogdball match (vad nu det är :P ), på onsdag är det pajama day, torsdag är grönt och guld (skolfärgerna) samt halvdag, yes! På fredag är den stora football-matchen mot Pulaski, då kommer några av de gamla eleverna hem och så. Sen, på lördag är det dags för dansen (det låter så töntigt att säga dansen, men visst). Idag blev jag, Maja och Emma, den andra norska utbytesstudenten inbjudna till middag innan, sen åker alla för att ta bilder vid lambeau field (Green Bay packers hemarena). Sen åker vi till danse! Jag är sjukt pepp, ska bara försöka hitta ett par skor, antingen så tar jag mina blåa med kilckack som jag redan har och slipper betala pengar eller så hittar jag ett par svarta pumps. Jag vill helst ha ett par pumps men det beror på priset och så... Jaja, imorgon åker vi till the mall och shoppar lite :D Nu vet ni lite vad som är på g.

Ps. En sak som jag har kommit på. Amerikanare har inte fönsterbrädor. Konstigt va? Men McDonalds här har nog de godaste shakes jag druckigt!

27 september

Yo! Här sitter jag överröst med läxor, hehe faktiskt inte, har visserligen läxor i alla mina ämmnen men det är egentligen ganska lugnt. Skolan idag löpte på som vanligt, de försökte säga mitt namn imorse på the announcements, för det skulle berätta hur det gick för mig på tennisen. Hahah, det gick inte så bra, tjejen typ...Tam.. Tamm... Tamma...Tammii...Tam....e, men det var i alla fall lite coolt :P Imorse när vi körde in till skolan fick jag en smärre chock, hela skolan var dekorerad med toa-papper! Haha! Det är en jättestor grej med toilet-papering här och alla snackar om att gå ut och göra det på nån annans hus :P Jag hoppas att ingen gör det på mitt hus för då måste jag städa :P Annars då, idag kommer jag in i min historia klass och min bänk är borta. Jag säger det lite högt och frågande och en kille bakom mig reser sig upp och säger jag kan hämta den. Hahah ganska gulligt men mest kul. Efter skolan var jag och Maja väldigt duktiga och gick upp till gymmet, det var med en liten rädsla över att antingen hela football-laget skulle vara där eller att vi skulle träffa nån vi kände. Men som tur var det ingen vi kände där. Imorgon kommer jag ha grym träningsvärk dock, vilket kommer vara awesome! :D Haha nej, nu ska jag fortsätte med mina läxor!




fint va? ;)


"An eye for an eye, make the whole world go blind"

God morgon världen. Jag har precis vaknat, så jag tänkte updatera mig om´vad som händer i världen! Maja sover fortfarande vilket betyder att jag måste vara tyst, haha ;) Idag står skype, shopping och läxor på schemat. Jag måste göra hitta argument varför man ska ha kvar homeroom, vilket jag egentligen inte är för men men. Sen ska jag reflektera över Gandhis citat också. Men det är ganska så enkelt. Om jag får tid över så ska jag försöka städa mitt rum, som ser ut som ett riktigt bombnedslag, speciellt efter att jag kom hem, slängde in alla mina grejer och sen åkte hit! Nu ska jag ta och börja lite på min läxa om homeroom! Ha det bra och make it a great day!

"An eye for an eye, make the whole world go blind" - Gandhi

going to the gym!

På måndag börjar mitt nya liv, sista dagen på tennisen och jag har bestämt mig med Maja att vi ska börja gymma efter skolan. Det finns ett gym så vi tänkte checka det ut. Ska bli väldigt skönt, jag behöver verkligen motionera lite, tennis är inte särskilt jobbigt att spela en timme om dagen. Jaja, just nu är jag kvar hos Maja och jag antar att vi ska titta på film men än så länge dunkar vi mest lite musik. Jag har lockat mitt hår och jag är väldigt nöjd :)
Imorgon är planen att åka och köpa lite smink och ett par homecoming skor, lite stressigt nu när det är nästa helg så :) Nej nu ska jag nog slå på the notebook vare sig Maja vill eller inte! Vi hörs imorgon!


at the truck shop


I love this pic that host dad Dave took of us!


Who do I have to marry to live here?

Såå, imorse vaknade jag av att värd-mamma min ringde halv nio och jag var levande död. Somnade om igen och två timmar senare ringde Lynn och sa att Mary Jo skulle hämta upp oss om 40 min. Idag var det nämligen dags att gå på husvisning. Jag vet inte om jag har sagt det men Mary Jo är hus designer så vi åkte iväg och kollade på några av hennes hus. De var helt galet coola, det var riktiga rikemans hus, gick väl för säkert typ en halv million, vilket jag kom fram till inte är så mycket, hemma kostar det nog mycket mer i alla fall. För mig var den här dagen alldeles grym jag har ju en liten förkärlek till hus, och att få se alla dessa nya coola hus var ascoolt och jag har massa inspiration. Ett hus, var alldeles underbart, det låg mitt ute i skogen, och hade skog runt överallt. Till skillnad från alla andra hus i USA så var det inrett med ljusa toner istället. Åhh det var sååå fint! Jag vill bo där!







'


Efter vårt hustittande åkte vi vidare till ett glassställe där vi träffade på Derek från public speeking. Det var lite pinsamt, helt plötsligt hör jag någon som ropar; Amanda! Så frågar han "What's up?" Och jag som aldrig vet jag jag ska svara på det står typ helt tyst ett tag och bara ler. Haha pinsamt, eller ja.. Det var i alla fall kul att träffa honom och efter det åkte vi vidare för att köpa pumpor. Totalt köpte vi tretton pumpor, haha men hälften var till Majas familj. Jag fick en egen liten pumpa som jag ska karva ut. Coolt, det har jag aldrig gjort!

ps. Pappa, förlåt jag såg inte ditt mail förns 5 minuter innan vi skulle åka och då var hon halv 7.


friday night lights

Hej! Jag lever! Igår gjorde jag väldigt bra ifrån mig på tennisen, jag kom två i den lilla mini-turneringen som vi spelade igår. Det var så skönt men det var galet svårt, det var nästan orkan kändes det som. Efter det åkte jag hem till Maja. Vad gjorde vi då, jo först badade vi i poolen och hot tuben, så skööönt! Efter det åt vi middag med deras nya tyska utbytesstudent Lena. Hon är här med Gapp, ett samarbete som Ashwaubeneon har med en skola i Tyskland så hon ska bo med dem i tre veckor. Det måste vara både skönt, hur kul som helst men samtidigt ganska jobbigt att inte vara här så länge. Man lär ju inte direkt känna någon ny eller kommer verkligen in på djupet i den amerikanska livsstilen. Men samtidigt så får man uppleva allt det roliga väldigt intensivt och man lär ju inte längta hem så mycket heller. Men jag föredrar nog ett år dock! Förutom det packade vi massa popcorn som Matthew skulle sälja för boyscouts och sen kollade vi på the last song. Herregud, i början så tyckte jag att filmen sög, inget hände men i slutet låg jag och grät så mycket! Väldigt fin film och jag blev väl ganska berörd kan man ju säga!




dränkt mina sorger i mcdonalds...

Min tennis match gick piss idag, slutade med några(ganska många eftersom att jag inte kan sluta) tårar. Men nog om det. På vägen hem köpte jag en chipspåse och middag från mcdonalds. Chipsen är för imorgon då jag behöver lite extra engergi eftersom att jag ska spela tre tennis matcher imorgon. Skolan slipper jag också, vilket är super och jag skjuter helt enkelt upp alla mina läxor till måndag! Sweeeet! Nej ni, nu ska jag sova lite och ladda inför imorgon! Ha det så hörs vi imorgon då jag förhoppnigsvis är go och gla igen!


irriterad

Ööööhhh. Så känner jag just nu ungefär, jag vill helst bara kura upp i min säng, glo på film och käka massa mat, men först är det tennis och efter det så är det family-time för då kommer Daves dotter Michelle hit med sin lilla son. Jag vet inte varför jag är på så dåligt humör, känner mig bara jävligt irriterad på folk just nu. Vi hörs kanske senare.


21 september

Sååå jag är hemma från min match, men jag fick inte spela. De hade en spelare för lite så först skulle jag spela mot den första singeln som blev klar, men sen sa coach att de alla var så dåliga så det var inte ens värt att jag skulle spela... Jaja, har inte så mycket läxor ikväll vilket är skönt, ett prov och sen en liten teckning att skriva ut ;) nu ska jag fixa med mina foton på facebook! Ha en god natt och dröm sött!

hello my friend

Jag sitter och pluggar på mitt speech just nu, väldigt intressant, nääää. Hur som helst, imorgon är det match och jag är alldeles överlycklig över att behöva ha mina tenniskläder i skolan imorgon.... supersnyggt :P Men det var laget som bestämde det och jag har inte så mycket att säga så... Anyway, jag är en av 6 som spelar imorgon, tydligen kan vi bara ha 6 spelare och jag är en :D Sweet! Team meal was soo much fun btw, vi hade lite lekar och sen dansade alla gärnet i en ring ;) Haha :P Nej, nu ska jag fortsätta ängna mig åt sverige talet!


Chicago i bilder














gympa skorna var på











det var galet kallt














Jag lägger upp fler sen, för min dota vill inte hjälpa mig just nu.
Nu blire tennis och efter det team meal!


Who has the best friends?


Söta kompisar jag har som skickar vykort från Guernsey! Uppskattas mycket! :D
ps. Bilder från chicago kommer snart!


Who wants blueberry muffins?

Hej! Nu är jag hemma igen efter en urkul (och sömnlös) helg i Chicago. Vart ska jag börja? I fredags åkte vi som sagt till West för att titta på football, vilket vi inte gjorde särskilt länge, eftersom att vi hade galet ont i fötterna och Maja fick huvudvärk. Lite pinsamt var det bara, för vi gick i "halvlek" och då satt alla ner, så när vi reste oss upp så började nån skrika åt oss i en stor megafon att sätta oss ner. Piiiiinsaaamt... Sen for vi i alla fall hem, mötte upp Lori, Mitchel, Simon och Dan och packade bilen och åkte. Det var roligt för jag var sååååå trött, snacka om övertrött så jag snackade på i ett bra tempo. Jag höll på att dö av skratt när Maja, Lori och Simon sitter superkoncentrerade för att de var så kissnödiga och vi inte kunde hitta en toalett. Det var klockan ett i natten och Dawn ville inte stanna vid en vägkant! Haha det tog oss en timme typ!

Hur som helst, klockan tre kom vi i alla fall fram till hotellet och då var vi alla ganska pigga. Men trots det somnade vi ganska snart, för halv 7 hade vi ställt klockan! Gaaalet! Jag vet inte, men jag var fortfarande inte trött, konstig... Vi åkte i alla fall in till downtown Chicago, och det tog typ en timme med tunnelbana och då blev jag riktigt trött. Hela helgen har det gått upp och ner, ena stunden var jag pigg, andra sekunden var jag dötrött. När vi väl kom in så började det regna och snart öste det ner. Vi som skulle iväg och shoppa stack in på starbucks och värmde oss ett litet tag. Shoppingen var grym, verkligen, alla bra affärer fanns och så mycket snygga kläder. Gissa om jag blev glad när jag fick springa in på HM? Jag fick 15 min, för alla andra ville äta, så jag ryckte åt mig så mycket jag kunde :P Vi kom aldrig till Michigan ave, dock, när vi väl var på väg dit var alla jättetrötta och  ledarna sa bara att det var dyrt. Så vi väntade i en park ett tag och efter det gick vi vi vidare till Sears tower. Väl där, fick vi vänta en timme för vi hade typ tagit fel på tiden och var där för tidigt, men maaan, det var ascool, 103 våningar upp och man kunde verkligen se allt, sen fick vi gå ut i de där glas boxarna som hänger utanför på väggen och man kan se rakt ner. Cooolt! När alla var nere promenerade vi bort till hard rock café, och jag blev lite besviken när jag upptäckte att vi inte skulle äta där utan bara handla kläder och souvernirer. Det var lite läskigt, när jag ska gå över gatan så vänder sig en snubbe i rullstol sig mot mig och börjar gallskrika om att jag har pengar och jag har vackert hår jag kange honom pengar..han var ganska läskig... När vi väl sitter på tåget på väg hem, så känner jag igen mig att här ska vi av, för det var här vi gick på, då tror alla att jag har fel. Och vad gör inte tåget, om inte vänder, så vi måste alla sitta hur länge som helst och åka fram och tillbaka.

Idag har vi vart och shoppat igen, vi åkte till en mall någonstans, men förutom forever21 (och HM som vi missade) så var det inte den bästa jag har vart i. Jag fick panik och hoppade till när jag helt plötsligt går förbi en djuraffär och utanför står en människa med en levande orm. Uhhhh! Jag skrattade gott åt Maja när hon berättade att hon vaknade inatt av att jag i sömen skrek: WHO WANT'S BLUEBERRY MUFFINS?! Hahaha, hon tror att hon kanske drömde, men jag tror inte det :P

Så nu är jag hemma igen, något fattigare men med betydligt mer kläder i gaderoben än innan, jag lovar sen jag kom hit har jag säkert tredubblat min garderob. Hur som helst, Chicago var ascoolt at se och jag är glad att jag åkte. Jag har skrattat så mycket den här helgen, men nu är jag trött. Inte konstigt jag har typ sovit 8 timmar på två dygn. Nu ska jag plugga lite och sen ska jag sova. Punkt slut!

ps. Lena, självklart är det inte konstigt att sakna Småland, jag menade dock bilfärden! :) Kram!

redo för chicago!

Nästan färdigpackad och redo att åka. Har snyggat till mig lite efter skolan och tennis så nu luktar jag gott och har vackert hår igen :P Jag är galet trött. Idag under historian höll jag på att börja gråta, jag visste inte vad jag skulle göra. Vad gör man liksom när man är så trött att man nästan somnar så fort man blundar men verkligen inte får? Nej fy fan... Och den här kvällen blir inte mycket sova till. Jag, Maja, Dan, Simon, Mitchel, Lori och Dawn (Dans värdmamma) ska åka tillsammans. Grejen är den att Dan är med i football laget så vi måste vänta på honom och då kommer vi säkert inte komma iväg förrän tidigast 10 och det är en fyra timmars färd till Chicago! Om det är nån gång jag skulle kunna sova i bilen så är det ikväll! Herregud! Jaja, jag är i alla fall sjukt taggad och peppad! Jag kommer ha grymt kul! Nu ska jag snabbt göra en power-point och sen bär det iväg! Jag tar med mig datan, och förhoppningsvis har de internet på hotellet! Ha det gött!


Here we go!


två månader

Nu har det gått två månader sen jag sa hej då. Världens jobbigaste dag. På ett sätt känns det som så länge sen men samtidigt känns det inte så länge. Men tänk, två av mina elva månader har jag faktiskt gått igenom redan. Det är nästan lite sorgligt! Maja sa en sak till mig, nu åker vi till Chicago, sen är det homecoming, efter det är det halloween och efter det thanksgiving och strax efter det så är det jul. Och efter jul kommer det gå hur snabbt som helst. Det är konstigt, hur normalt allt är fast ändå inte. Än så länge har jag inte drabbats av hemlängtan in större dos, första dagen ville jag hem, men det är en konstig dag och man mår inte bra hur som helst. Självklart saknar jag alla så mycket, men jag vill inte åka hem, inte än. Jag saknar så konstiga saker också, idag saknade jag att åka bil ner till småland i fem timmar och att vara på hööks. Ja, vad kan jag säga. Är väl inte helt normalt ;) Jag hoppas i alla fall att ni alla där hemma har det bra i höstmörkret och snart ses vi igen! Jag saknar er!


du får inte stoppa köttbullar i näsan!

Hypokondiren nr ett här. Jag vet inte hur det gick till, men ja, det är vad jag har blivit. Idag på historian så var det en kille framför mig som precis hade spyy. Hallå, kanske dags att gå hem då?? Jaja, ska dra iväg på tennis mot Notre Dame alldelses strax, tydligen kommer de att kick ass så det ska jag också göra! Vi hörs senare om hur det gick!

russinfingrar

Har haft den skønaste kvællen på længe. Børjade med god middag på Red Robin, gooda hamburgare i salladsblad istællet før brød. Efter det åkte vi hem igen och hoppade snart ner i poolen. Jag motions simmade lite (klapp på axeln!) och åkte i vattenrutchkanan, hehe. Sen hoppade vi i hot tuben och satt dær ett tag. Jag ælskar kvællar nær jag bara struntar i att plugga. Haha, bra motto dær, men så ær det. Ibland behøver jag bara lite avkoppling. Nu ska jag førsøka ge mig på lite engelska och snart blir det dags att hoppa i sængen før Maja sætter klockan på 5.25, en hel timme innan jag går upp. Hur ska jag klara mig? :O



övernattar hos maja

Värdfamiljen har fått influensan. Jag har blivit värsta hypokondrikern, inte en chans att jag tänker bli sjuk inför Chicago! Så ikväll flyttar jag hem till Maja, bara tills de blir bättre. Känns ganska bra, för jag skulle bli så ledsen om jag blev sjuk innan det här! Annars då, idag hade vi en assembly angående drunk driving. Vi fick alla sitta ute och bevittna en slags teater om några ungdomar som var med i en bilolycka för att de var fulla. Det var faktiskt en väldigt bra sak och jag tror det är bra för alla här att få se, eftersom att man får köra när man är 16 och många redan dricker. Nu ska jag försöka få klart lite läxor och sen så ska jag försöka slappa hela kvällen! Vi hörs!


.-¨¨*¨¨-.

Åhh såå sköönt! Jag är klar! Nu har jag bara två kapitel kvar att läsa till imorgon, men sen tror jag att jag ska gå och lägga mig. Tänkte på om jag kanske skulle kolla på tv, men nej jag orkar inte. Jag vill bara sova. Det här kan jag säga om high school, det är inte särskilt svårt, men herregud vad sliten man blir med alla läxor. Fast proven är lätta.

Tänkte bara säga att allt är ganska bra här borta just nu. Skolan flyter på, jag kommer bra överens med min värdfamilj och jag känner mig ganska hemma i Ashwaubenon just nu. Och idag hade jag kul med nya människor från tennisen, framför allt tjejer från varsity som är samma ålder som jag! Nej nu ska jag gå och sova ut!

tuesday

Jag. Är. Hemma. Kl. Halv. 7. Jag är så glad, för det är så skönt! Nu har jag tid att göra mina läxor och inte stressa ihjäl mig! Halelujha! Tennis idag gick super, GB West hade ett sånt litet lag att jag fick möta Lauren från vårt lag, men hon är varsity och jag hade aldrig spelat mot henne fröut så det var kul. Hon vann med 7-5, men jag är ändå väldigt nöjd för hon är bra! Idag var det en annan utbytesstudent med oss, Victoria från Slovakien och hon ska joina oss från och med imorgon. Nu ska jag ägna mig åt studier av hemlandet, speech about Sweden is due tomorrow! Ha det bra!

Glad tjej!


13 september

Det känns som någon har stoppat upp två korkar i min näsa, är väldigt täppt för tillfället, men ärligt talat jag gillar det :P Haha man låter så rolig och det är inte som om jag är sjuk. Hade tennismatch idag som gick åt helvete, kunde inte ens träffa bollen. Typ. Efter att jag deppat ett tag åkte vi in på target en sväng och jag köpte lite swedish fish och då kändes allt bättre. Efter det var det bara att sätta sig och göra alla otroligt roliga läxor! Jag har en hel del just nu, så bloggen kommer bli lidande, tyvärr, men jag ska försöka göra mitt bästa! Nu ska jag sova, för jag är galet trött!


Visual art journal


homecoming dress- check!

Idag har jag gjort grejer serni. Efter mina skype-dater var avklarade så hoppade jag in i duschen och begav mig sedan med Mary Jo och Maja till appleton. Herregud, det var svårt, jag hittade först en lila klänning som jag tyckte var fin, ganska enkel men hyfsat billig och bra. Precis när jag skulle gå och pröva den så såg jag en blå liten sak som hängde bredvid provrummet, och lite dyrare...Den lila passade bra, men den var inte så rolig, ganska tråkig. Den blå passade jättebra och är superfin. Efter att ha velat i typ en halvtimme så bestämde jag mig för att trots allt ta den blå. När jag var klar med att pröva mina homecoming klänningar hittade jag en superfin långklänning som jag förälskade mig i. Det är min drömklänning typ, det är den jag vill ha på prom i vår. Jag var verkligen nära på att köpa den, men samtidigt, jag kan ju inte spendera pengar hej vilt. Det slutade med att jag köpte den blåa och så ska jag leta i chicago efter skor. Jag är väldigt nöjd i alla fall, det känns väldigt skönt att ha det avklarat!




Min homecoming dress.


disco bowling

Kom hem för ett litet tag sen efter att vi hängt med Dan och Justin. Vi åt glass, sen åkte vi åch spelade bowling! Jag var asagrym! Inte, men jag bryr mig inte, det är kul i alla fall!. Imorgon ska jag skypa med mamma & pappa, och förhoppningsvis Carro (du kan väl se det här som en uppmaning att typ logga in på skype imorgon kl. 5 typ :) ). Nej nu ska jag sova! Godnatt!


"I really like your puma-backpack"

Hej!
Kom hem från mötet precis, och det var rätt så tråkigt! Det var kul att träffa alla igen dock, jag älskar verkligen min "utbytessgrupp" det är så mycket roliga människor i den! Jag har ätit en massa, som vanligt, och jag hittade en polly-påse (lycka) hemma hos Lynn som jag fick smaska på, hehe... Vi försökte även få igång hennes abtronic-bälte, ni vet ett sånt som vibrerar och gör så att man får magmuskler, haha, typ. Men det funkar inte :( Jag är besviken... Nu ska jag gå och göra en dagbok till art-class, hur man nu gör det :P

Laugh out loud

Hej! Nu är det morgon och snart ska jag gå ut i köket och äta våfflor! Igår var himla roligt. Maja sov ju över och jag har inte skrattat så mycket på hur länge som helst! Jag fick kramp i magen, kunde inte andas ióch gapskrattade hur länge som helst. Jag älskar att skratta! Förutom det kollade vi på Bourne Supermacy och åkte och köpte glass. Juste, innan det hade vi födelsedagskalas för Karl, Mary Jo's äldsta son. Snart ska vi åka till Bay Beach för möte med min IEC och utbytesstudenterna i gruppen. Det ska kul att träffa dem, ser kanske inte så mycket fram emot att höra att "Ni måste prata engleska, ni får inte dricka, gör si gör så". Men det är livet som en utbytesstudent! Ikväll tror jag att vi kanske ska ut och bowla med Dan (från Nya Zeeland) och hansk kompis Justin. Förutom det måste jag klämma in läxor!


Varning för V8!

Jag har provat lite allt möjligt att dricka till lunch varje dag, gatorade, vatten, juice, mjölk.... Idag bestämde jag mig för att testa denna sak. Jag har sett den på reklamen och den innehåller vara frukt och grönsaker. Men jag lovar, ni klarar er utan den! FYYY vad äckligt! Smaken i sig var inte så äcklig, men eftersmaken, jättekraftig och hur äcklig som helst. Smakade prutt typ. Jag drack två klunkar och det räckte. Magen min känns lite konstig, som om jag skulle kunna spy upp den när som helst... grose :O Och fortfarande när jag tänker på eftersmaken så får jag kväljningar! Huuuhh! Jag tänkte bara att jag skulle dela med mig den erfarenheten med er!

har stirrat på datorn i fem minuter utan att komma på en rubrik

Hey! Har slappat ett tag framför tv:n, sänsongs premiär av vampire diaries! Min tennismatch idag var kul, jag vann och jag spelade bra! Coachens pojkvän var där och han var rolig, han kom från Texas men snackade inte med dialekt, lite dåligt tycker jag! Överlag gick det ganska dåligt för vårt lag annars, SouthWest var ett bra lag och vann de flesta matcherna. Jaja, vi tar igen det! Hur som helst, imorgon får vi en liten husgäst som heter Maja, hon ska spendera helgen här för hennes familj är nån annan stans! Det ska bli kul, jag är astaggad på helg! Först på lördag är det EF-möte med alla utbytesstudenter på Bay Beach, typ ett nöjesfält, och sen jag antar på söndag beger vi oss ner till Appleton för att leta upp en homecoming-klänning för mig! Najs! Jag har dock ingen aning om vad jag ska leta efter, men jag tror att det löser sig :P Sen vill jag också spara mina pengar, för nästa helg åker jag till Chicago! Åhh det ska bli askul! Pappa skickade tips på shopping och det är såå grymt! Det bästa av allt, de har H&M. Jag tror jag ska springa dit det första jag gör och shoppa loss! Haha ;)

Jag och Mary Jo åkte iväg för att ta ut lite pengar och för att köpa allt jag behövde för min art-class. Det var en jätterolig affär med massa pennor och papper, sudd och pärmar! Sånt är roligt! Jag gjorde av med 13 dollar, vilket ändå inte var så farligt för jag behövde en del!.

En annan sak, idag var förmodligen den roligaste dan i skolan hittills, jag vet inte varför, inget särskilt hände men jag kände mig bara glad hela dagen. Till och med lunchen var okej! Dessutom har jag lärt mig en ny -ism idag. Totalionism. När man vill kontrollera allt, regering, kultur, intelligens, sinne, ja allt helt enkelt. Typ ett robotsamhälle. Det är sant faktiskt! Nej, nu väntar läxorna!


eftermiddag

Hej!
Jag är hemma en snabbis från skolan, alldeles snart kommer Rachel och hennes mamma och hämta mig. Match mot SouthWest står på schemat idag! Sen måste jag åka och köpa ett sketchblock och pennor för min bild-klass. Jag kommer noog glömma bort det så någon får gärna påminna mig om ni vill det! Vi hörs senare!

back to school!

Godmorgon! Jag ska snart bege mig till skolan för ännu en dag av aktivt lärarande. Är väl inte jättepepp om man säger så, men jag får i alla fall börja med public speeking, vilket är det bästa eftersom att jag är med Maja och det är kul. Mitt tal om Maja igår gick väldigt bra, jag var lite nervös när jag väl pratade, men det var lugnt. Däremot gjorde jag bort mig när Maja skulle prata om mig, då fick jag sitta på en stol bredvid podiet och bara vara tyst. Jag kollar på Maja och av nån anledning så bryter ett jäkla fnitter anfall ut. Kul! Åhh vad jag skämdes! Men nu vet ni i alla fall att jag fortfarande kan! :) Jag glömde en sak igår, när jag åkte hem till Erin så fick jag skjuts av en annan tjej, Jenifer, och det känns så konstigt att åka bil med någon som är jämnårig! Det känns nästan lite kriminellt! Haha! Nej nu måste jag rusa! Vi hörs ikväll!
























Inatt drömde jag om den här filuren!

9/9/10

Jag kom hem för typ 10 minuter sen, klockan är typ halv 9 här nu. Fick lämna skolan lite tidigare idag eftersom att vi hade tennismatch. Gick inte så jättebra, jag förlorade, men imorgon har jag hemma match så då tänker jag komma igen. Efter matchen åkte vi alla hem till Erin i mitt lag för att äta middag! Vilket hus hon har alltså! Såå nice! Det var i alla fall kul! Jag har inte särskilt mycket homework ikväll, har två kapitel att läsa i en bok, men det är allt. Och det är så skönt, speciellt eftersom att jag kom hem så sent. Nu kollar jag på matchen mellan Söderling-Federer. Idag har känts som om det var torsdag, vilket gör det jobbigt att tänka på att det är två dagar kvar i skolan, jaja får väl ta och skaffa mig lite positiv spirit! Vi hörs imorgon kväll hörni! Och till LK09, jag hoppas verkligen ni får grymmaste seglingen och jag önskar att jag kunde få åka med er!

everyday it's a getting closer

Ibland händer konstiga grejer när man inte är hemma. Nyss till exempel, jag kollade på tv och helt plötsligt kommer en reklam med felix-låten. Jag glömde för en sekund bort vart jag var och vad det var jag faktiskt kollade på. Det var bara det jag ville säga.


homework, homework, homework

Jag har så mycket läxor, jag blir alldeles matt bara jag tänker på det. Skolan idag var inge rolig, jag känner mig dum, för det tar mig jättelång tid att hitta allt i en bok, jag måste tänka flera gånger innan liksom. Bläääää, allt är bara segt. Lunchen är min hatälskade timme, jag älskar den för att jag får äta, men jag hatar att behöva sitta antingen själv eller med några människor jag absolut inte känner och som inte bryr sig! Tennismatchen blev inställd vilket är bra eftersom att jag nu har tid att göra mina läxor istället. Nu ska jag gå och faktiskt göra dem, sen blir det middag! Puss och kram skumbanan!


vart?

Pappa, stugan ligger i Oconto County, Surey, vid Anderson Lake, som är sjön utanför oss!

måndag kväll

Nu är jag hemma igen efter tre mysiga dagar uppe i lilla stugan. Vi har egentligen inte gjort särskilt mycket, jag och Maja har gjort läxor, vilket innebar att vi skulle hitta på varandras framtid, det var jättekul! Maja vill bli president av USA och gifta sig med James Laferty, jag ska jobba med arga snickaren och gifta mig med Robert Buckley. Yeah right. Haha! Igår begav vi oss till en godisbutik och handlade massa roligt godis, åååååh de hade PUNSCHKOTTAR! (hahaha) Och blåbärsläsk! Efter det åkte vi vidare till ett firetower, alltså ett torn mitt ute i skogen som användes för att upptäcka skogsbränder. Det var väldigt högt och det var nästan så jag hade träningsvärk i benen efter att ha gått uppför alla trappsteg, hihi! Men det var så värt det! Utsikten var to die for! Såå coolt! En av de grejerna jag tycker bäst om med att åka norrut är att åka bil. Vi åker igenom alla dessa små städer och byar mitt ute i skogen och det känns verkligen som om de skulle ha kunnat spelat in en film där eller nåt, åh landsbygden, det är så mysigt, även fast det bara är kor och majs över allt så älskar jag att åka igenom de partierna, konstigt kanske. Jag har nog gått upp 10 kilo den här helgen också, bläää nu blire sallad och godisförbud ett tag framöver!


Lynn och Marks takbox!


myggigt var det!

   


 







Going up the the cottage

Snart ska jag bege mig ut på vift med familjen, først blir det lunch nær de andra kommer hem ifrån begravningen. Efter det måste jag hem och packa, eller snarare liksom slænga ner klæder i en væska! Vi åker upp till stugan nu med hela familjen. Eftersom att de inte har något internet dær uppe så læmnar jag datan hemma, jag har lite homework att ta hand om, jag ska hålla en presentation om Maja femton år från nu, så det måste bli klart. Ska førsøka springa lite också. Hoppas ni alla får en trevlig lørdagskvæ, så hørs vi på måndag!

We're going up north!

Fredagsmys

Jag sitter just nu hemma hos Maja, vi har varit på footballgame igen! Jaguars vann igen! Jag hade seriöst fyra lager tröjor på mig för det var så kallt! Igår var det runt 25 grader och jättefuktigt och idag var det typ 10-12 och super blåsigt! Jag hade på mig min tenniströja dagen till ära för att hedra the jaguars. I skolan idag då har vi mest inte gjort så mycket, jag bytte spanska från intro to art, för det var för lätt! Public speeking och modern world history är fortfarande mina favoriter! Imorgon har jag en skype-dejt med mina föräldrar och efter det måste jag nu ut med familjen för att följa med dem för att äta lunch med släkten efter en bagravning! Efter det så bär det vidare norrut för att åka upp och fira labour day i stugan. Men nu tar vi det lugnt med choklad, m&m's, sura maskar och cola! Men jag måste säga att jag saknar marängsviss med chips i då... ;) Haha!


Andra skoldagen

Public speeking imorse var jätteroligt. Vi fick alla presentera oss och när jag sa att jag var från Sverige så haglade frågorna över mig! Den vanligaste frågan jag får är "Ser alla ut som du i Sverige?" haha! Vi hade en lek så vi fick alla "lära" känna varandra. Imorgon tror jag att vi ska improvisera tal på två minuter! Wish me luck! Modern world history är också skitkul, min lärare spelade Abba idag för mig! Vad kan jag annars säga om high school då? Det är mycket folk över allt och det känns som alla känner alla. Jag fattar inte hur man ska kunna vara social då man bara har typ 10 eller 5 minuter att ta sig mellan klasserna. Alla går runt med sina ryggsäckar över allt och jag har ont i nacken idag. Varje morgon ställer vi oss upp med handen på hjärtat och lyssnar på the pledge, vilket typ är att man svär nånting till flaggan :P Så mycket vet jag liksom ;) Det är så galet varmt i klassrummen, att vara på övervåningen är en pina för de har ingen AC alls! Folk går fortfarande runt i shorts och linnen, det är september för sjutton gubbar! Imorse var det också picture day, vi fick alla ett litet id-kort som man ska använda till nåt :P Och sen får vi foton hemskickade också! Jag är ganska nöjd med min bild faktiskt! För en gångs skull :P

Tennismatchen idag blev inställd :( Så istället hade jag vanlig träning, och imorgon har jag 1&½ h träning igen :D Jag fick mina tenniskläder idag, en t-shirt och en tjocktröja, får väl snart ta och visa upp alla mina tjocktröjor här, haha!


dålig bild på mitt id-kort


First day of high school

Lynn kom och hämtade mig, och med sig hade hon Maja och Jennifer. Vi kom till skolan 20 min tidigt så vi hade gått om tid på oss att hitta våra homerooms och skåp och allt sånt. Jag var väldigt nervös när jag hoppade in i bilen, men det gick ganska snabbt över. Kl. 11.35 ringde klockan, som inte alls låter som klockan man hör i alla filmer utan någon konstig låg ton.
Homeroom:
Min homeroom teacher heter Mr. Pahl, när jag kom in så kunde han inte hitta mitt schema :O Det hade inte vart bra, eftersom att jag hade glömt mitt hemma. Hur som helst, homeroom var ganska tråkigt, jag var upptagen med att ta in alla intryck och så, men det var mest att få lite papper och allmän information typ. Men det var typ homeroom i tio minuter så det var lugnt.
Public speeking:
Jag kan inte säga särsklit mycket om det än, för hon gick typ mest igenom regler och vad hon vill med den här kursen och så vidare. Och jag tror att det blir väldigt roligt, men idag, ja det kunde ju ha varit roligare. Det som är bra är att Maja är i den klassen, och även Katie från mitt tennis-lag så jag känner i alla fall lite folk. En sak som vi kommer att få göra är att antingen ska vi ta och läsa upp the pledge en morgon, eller läsa upp the annuncements på skoltv'n, det tycker jag vore riktigt coolt om jag vågar. Får väl tvinga med mig Maja :P
Spanish 2:
Störtskön lärare, jätterolig humor och allt det där, hela klassrummet ser tyo helt galet ut för hon har liksom slängt upp massa grejer på väggarna. Här gjorde vi faktiskt nåt, vi fick lära oss att fråga "vad heter du" och "hur mår du", nästan lite överkurs där för mig... Men jag tror att det blir bättre och jag ser faktiskt lite fram emot det!
English 10:
Här fick vi tre böcker en liten läsbok och två böcker som vardera väger minst två kilo, härlig ryggsäck jag kommer ha imorgon! Vi fick vår första "läxa" vilken var att skriva en halv sida om ett barndomsminne, och det blev jag klar med på lektionen, så det är skönt! Nu måste jag bara läsa tre kapitel i boken... I den här klassen är det jag, två till utbytesstudenter (tur, för då kan jag äta lunch med dem) och resten är sophmores.
Modern World History:
Jag gillar läraren starkt! Han är ascool och retas hela tiden, han påminner lite om en snäll Björn Larsson. Han snackade inte särskilt mycket om historia dock, det var nästan så jag undrade om jag var i rätt klassrum, för vi fick frågan "vem är du och vad har gjort att du är du?", ja men det låter ju som historia va? Men det var en annan tjej som hade samma sak på sitt schema så jag tror det är rätt!

Vad kan jag mer säga då... Jag har inte direkt skapat mig några nya vänner idag, men det fanns inte tid för det! I de flesta klasserna så har vi inte presenterat oss, men när nån väl snappar upp att man är utbytesstudent så blir de intresserade. Får väl köra på det kortet! :P Nu måste jag gå och lägga mig! Ska upp halv 7 imorgon, det är nog första gången på tre månader! Jag ska konka runt på två väskor imorgon också, för jag har tennis match och vi åker direkt från skolan. Härligt, men jag dänger in det i mitt skåp och bär runt på ryggan.! Nu- Godnatt!


1 september

Idag är det dags, i en månad har jag väntat på den här dagen, eller ja man skulle lika gärna kunna säga tre år. Jag är faktiskt inte så nervös som man kan tro, jag har fortfarande inte riktigt bestämt vadjag ska ha på mig, men det blir i alla fall jeans, sen får vi väl se. Kul ska det bli i alla fall! Mitt enda problem är att jag inte vet hur jag ska ta mig hem, hehe det går en buss, men jag har ingen aning om när, så jag tror nog att jag går. Jag har min baunta-rygga med mig också. Om typ 4 timmar kommer Lynn och hämtar upp mig, klockan ringer 11.35,  och lektionen börjar 11.40 så om ni vill tänka på mig så gör det 18.40! Nu- frukost!

RSS 2.0