åhhh jag blir GALEN!

nu har jag försökt i säkert två timmar att få den där j***a heathern att vara i rätt storlek, jag ha en den mycket bredare... men just nu blir den kort och tjock för jag pallar inte mer :P

Anyway..... Jag började bli lite orolig igår eftersom att jag fortfarande inte fått något avresedatum så jag mejlade EF.  Fick svar och förmodligen, det fortfarande preliminärt, så ska jag åka den 18 juli. Sen den 31 är det dags att åka till Wisconsin.

give me your strength

Hej, jag kom hem för ungefär en halvtimme sen, dagen har jag tillbringat med mina bästa vänner, Carro och Natta. Idag var sista dagen som jag såg Natta! Hon åker bort nu till Frankrike i tre veckor, åhh vad jag kommer sakna henne!! Trots att jag är ledsen och redan har gråtit så är det ändå svårt att fatta. Ett helt år kommer det att dröja innan vi ser varandra igen. 12 månader, 52 veckor, 365 dagar.  Dagen var i alla fall bra, chillade i stan och Täby centrum, såg på Dear John som var dålig, det ända bra var Channing Tatum.

Fick förresten ett jättelångt mejl av mina RC:s precis, de hade en massa frågor. Men jag är för trött för att orka kolla på det nu.


trött

igår hade min kompis Frida ordnat med ett kak-avslutnings-kalas åt mig.  Det var väldigt roligt, även om kladdkakan var lite skum:P  Igår var sådär konstigt då det inte går in i huvudet på mig att jag ska åka, vissa av de där kommer jag säkert inte kunna träffa mer, men enda var det inge svårt att säga hej då. Men det betyder verkligen inte att jag inte kommer sakna dem, för oj vad jag kommer göra det!! Nu är jag i alla fall trött, men jag får inte sova längre för jag måste upp till stallet och ta hand om Adde, mammas häst som ska vaccinerad och sen så ska jag flytta över Karminelle, min häst till sitt sommarbete. Men ikväll, då ska jag ut och äta med Carro och Natta, för sen åker Natta till Frankrike på onsdag och kommer hem efter att jag har åkt! Det är så sjukt att jag inte kommer träffa henne på ett år sen. Men det är så värt det! Nej nu ska jag kasta i mig frulle och sen svischa iväg på mopeden min.

hemma ígen efter midsommar

nu i helgen har det varit midsommar, den första i hela mitt (tror jag) liv som någonsin varit solig, det var i alla fall väldigt roligt. Jag var på landet med familjen+kusinen+farmor och farfar. Vi badade, cyklade, spelade tennis, solade och myste. Vi var väldigt grymma och klippte upp en hel gräs-tennisplan så vi kunde spela tennis, den blev ganska bra, det enda var att det var lite gropigt så man visste inte vart bollen skulle studsa haha.

Juste, i tisdags fick jag tillbaka mitt pass, dem var sjuuuuukt snabba, en dag ville dom ha mitt pass. Men hursom helst är det i alla fall skönt att det är klart. Nu väntar den äckliga hepatit-sprutan... :S det är den enda sprutan jag är rädd för men den gör så himla ONT och den är så stor!! Första gången jag tog den så höll jag typ på att svimma.

Mary Jo och David (host mom and host dad) hade skickat ett mail till mig i början av veckan där det stod att de hade fått mina flygtider och fått reda på  när jag skulle komma och så. De verkade glada att ta emot mig, men tyckte det var tråkigt att behöva skiljas från sin nuvarande utbytestudent.  De frågade om jag kunde spela piano, för de hade lånat ett från kyrkan, men min musikaliska ådra sträcker sig endast till att sjunga i duschen.  Sen undrade de lite om ämnen och sånt, vad jag hade tänkt läsa osv. Det känns bra att ha kontakt med dem nu såhär nära.

Förresten om 22 dagar börjar Language and Culture Camp, vilket betyder att jag kommer att åka om 20-21 dagar!!!! INSAAAANEEE!!!

201006021

Hej

Idag har jag varit på amerikanska ambassaden för att lämna in min visum-ansökan. Det gick bra, det var väl kanske inte så roligt, men jag behövde i alla fall bara stå i kö i ungefär 40 min, av vad jag har hört så kan (och brukar) man få vänta hela dagen så jag hade tur. När jag väl kom in så sa hon som kollade igenom mina papper att vi hade betalat för lite, vilket är väldigt konstigt, eftersom att i alla våra papper som vi fått står det 1050 kr och inte 1120 kr, men hur som helst, dem kallade tillbaka mig sen och då fick jag betala de 72 kr som saknades. "Can Amanda Tammeeee please come to disc E?" Tammeeee, det är väl så folk kommer uttala mitt efternamn ;)

Igår var jag inne på min skolas hemsida, som är hur svår som heeeelst att förstå sig på men efter några försök kan man i alla fall hitta vilka aktiviteter som finns att välja mellan, men igår hittade jag the photo gallery (längst ner av activitys) och där fanns bland annat bilder från prom, homecoming, peprallyn och massa sport. Det var kul att se, kan knappt fatta att jag kommer att gå där snart. Den första september börjar jag skolan, och jag kommer till värdfamiljen den första augusti, undra vad jag ska göra då ;) men det löser sig nog. Om tre-fyra veckor så åker jag!!!! AHHHH!det går inte att klicka, men det var den bästa bilden som fanns


att göra-lista

kände att jag behövde lite struktur inför resan, så här är saker jag måste göra eller köpa

 • Bank-kort, förmodligen ICA
 • Hepatit-spruta
 • Visum
 • gymnastikskor
 • planera en budget
 • nytt abonenmang (+telefon?)
 • träningskläder
 • presenter til värdfamijen
 • packlista
 • ny resväska
 • fixa skype-konto
 • datorväska
 • köpa uppladdningsuppbara batterier
 • kopiera alla papper från EF
 • iPod och mobil-laddare
 • adapter till vägguttag? om de inte har samma
 • nya jeans
 • kontakta försäkringsbolaget så att jag inte får något studiebidrag

ja, det är ju ganska mycket och det är fortfarande mer att göra, jag kommer väl komma på mer att göra när det närmar sig.


det är över nu...

...men jag kommer ihåg alla dagar med dig!! Idag slutade jag ettan, det var min sista dag i underbara LK09, dagen har varit fylld med lite tårar men mest med skratt! Först satt vi en massa från klassen och slappade påpundarängen bakom skolan, sen drog vi hem till Cissi där vi grillade och åt pizza. Det var en grym dag, super chill och hur roligt som helst! Grandpa (fridas kamera) var med så vi har massor av bilder att föreviga dennna dag med. Hahah vad poetiskt det lät.

Men hur känns det nu då? Som jag sa har jag gråtit en del idag, men det är mest för att jag är ledsen i huvudet. Det känns inte i magen eller i hjärtat ännu utan jag är ledsen i huvudet, svårt att förstå för de flesta kanske, men orkar inte förklara. Jag är uppriktigt ledsen över att inte få gå i samma klass som mina kompisar, och när den dagen då jag känner det i magen och hjärtat kommer jag att vara så ledsen.  Det är likadant med resan, det känns inte verkligt eller som om jag verkligen ska iväg. Nej, nu ska jag gå och planera min sommar. För den kommer vara fullspäckad!

Puss på er

inget mer plugg!!

idag lämnade jag in min sista uppgift. Den sista i ettan, nu börjar det absolut kännas att det går mot sitt slut. Nu har jag bara två och en halv dag kvar på Marina, jag ska verkligen njuta, för jag kommer sakna det så mycket!!! Känner mig ledsen över att jag inte kommer få gå kvar i LK09. Men nu ska jag NJUTA som fan de här sista dagarna för nu när jag inte harnågot plugg känns det som om en stor sten har lättat mitt hjärta. På lördag åker jag till göteborg med några av mina bästa vänner, det ska bli skitkul!!!
några grymma seglare


RSS 2.0